Muhabbit

FTX US, Eski CFTC Komisyon Üyesini, Politika ve Düzenleme Başkanı Olarak İşe Aldı!

Wetjen, şirketin CFTC, SEC ve çeşitli meclis ve senato komiteleri gibi ABD düzenleyici ve yasama organları ile iletişimini yönetecek.

FTX Mark Wetijen

FTX Mark Wetijen

Küresel kripto para borsası FTX’in ABD şubesi FTX US, şirketin politika erişimi ve lobi stratejisini yürütmek üzere Mark Wetjen’in işe alındığını duyurdu.

FTX.US’un duyurusunda yeni işe alım ile ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

“Bay Wetjen, şirketin CFTC, SEC ve çeşitli Meclis ve Senato Komiteleri gibi ABD düzenleyici ve yasama organları ile iletişimini yönetecek.”

FTX tarafından atılan bu adım, kripto para endüstrisinin ABD’deki ve dünyadaki düzenleyicilerden daha fazla incelemeyle karşı karşıya olduğu bir zamanda geliyor.

Kapsamlı piyasa referanslarına ek olarak, Wetjen’in en yüksek profilli rolü, Obama’nın başkanlığının son yıllarında Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nda komisyon üyesi olarak görev yaptığı dönemde idi. Ayrıca Wetjen, o sırada CFTC’ye başkanlık eden ve Obama tarafından atanan Gary Gensler ile birlikte görev yaptı. 

Wetjen ayrıca, yakın zamanda FTX US tarafından satın alınan ve FTX US Türevleri olarak yeniden adlandırılan, düzenlenmiş bir vadeli işlem borsası LedgerX’in yönetim kurulu üyesi olarak da görev yaptı. Böylece yeni anlaşma, borsanın ABD’li yatırımcılara kripto para vadeli işlemleri, takaslar ve seçenekler sunmak için hareket edebileceği anlamına geliyor.

Yapılan açıklamada, Wetjen, FTX ABD’nin CFTC, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve çeşitli Meclis ve Senato Komiteleri gibi ABD düzenleyici ve yasama organları ile iletişiminden sorumlu olacak. 

Ayrıca FTX ABD’ye uyumluluk standartları ve raporlama işlemleri konusunda danışmanlık yapacak. Şirkete göre Wetjen, FTX US türevlerinin yönetim kurulunda görev yapmaya devam edecek.

Wetjen ise konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“FTX US’nin ürün tekliflerini aynı şekilde genişletmeye devam etmesine ve aynı zamanda kripto para dünyasının düzenleyici konuşmasını FTX US adına ilerletmesine yardımcı olmayı dört gözle bekliyorum.”

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version