Muhabbit

FTX ve Bithumb Görüşmelere Başladı!

FTX’ten piyasayı etkileyecek yeni haberler gelmeye devam ediyor. Kısa zaman içerisinde birçok görüşme yapan FTX bu kez Bithumb ile görüştü.

ftx biyhumb

İçerisinde bulunduğumuz ayı piyasası, kripto para borsaları da dahil olmak üzere birçok blok zinciri girişimini zor durumda bırakıyor. Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından FTX, bu gidişatı bir fırsat bildi ve ekonomik zorluk yaşayan şirketlere “kurtarma operasyonları” ile yardıma gidiyor.

FTX’in bu bağlamda en son görüşme yaptığı şirket ise bir kripto para borsası olan Bithumb oldu. İki firma arasındaki görüşmenin konu başlığı: Bithumb’ın FTX tarafından satın alınması.

FTX ve Bithumb Birleşecek mi?

Güney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb’ın sahibi Vidente; FTX’te varlık bulunduruyor. Bu varlık üzerine görüşmelerin yapıldığı ve Bithumb’ın Sam Bankman Fried tarafından yönetilen FTX’e satılmasının söz konusu olduğu konuşuluyor. Ancak FTX’in Bithumb’ın tamamına mı sahip olacağı, yoksa kısmi bir ortaklık mı kurulacağı henüz net değil.

İlginizi çekebilir: Sam Bankman Fried Kimdir?

İki kripto para borsası arasında yapılan görüşmeler bir süredir devam ediyordu. Son gelen habere göre ise Bithumb artık resmi olarak FTX’in potansiyel satın alım listesine eklendi.

Bithumb, eski yönetim kurulu başkanı Lee Jung-hoon hakkında yapılan incelemeden bu yana (2020) çeşitli zorluklar ile karşı karşıya. İnceleme süreci başladıktan 1 yıl sonra savcılar, eski başkan Lee Jung-hoon’u Bithumb Holdings’i ilgilendiren 100 milyon dolarlık bir dolandırıcılık vakasından dolayı suçladılar.

Zorluklarla mücadele eden borsanın kendisini satışa çıkardığı ve Wall Street devi Morgan Stanley’in de aralarında bulunduğu birçok yatırımcının borsaya sahip olmak istediği, Hollandalı finans firması Samjong KPMG tarafından duyurulmuş ve ardından Bithumb tarafından bu duyuru yalanlanmıştı.

FTX Agresif Büyüyor

FTX tarafına baktığımızda ise, ayı piyasası başladığından beri agresif davrandığını ve “kripto kışının kurtarıcısı” olarak tanımlandığını görüyoruz. Geçtiğimiz ay FTX’in Robinhood’u satın almak istediğine dair haberler okumuştuk. Ancak sonrasında Sam Bankman Fried bu haberleri yalanlayarak Robinhood’un satın alınması gibi bir planın olmadığını söylemişti. Bu ayın (Temmuz 2022) başlarında ise FTX’in BlockFi ile bir anlaşma yapmak üzere olduğunu okumuştuk.

İlginizi çekebilir: FTX CEO’su, Robinhood Satın Alımı Hakkındaki İddiaları Cevapladı!

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version