Muhabbit

FTX’in CEO’su SBF: Kripto Türevleri Yanlış Anlaşılıyor!

CEO, türevlerin dijital varlık piyasalarının verimliliği için hayati önem taşıdığını dile getiriyor.

Kripto türevleri borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, türevlerin dijital varlık piyasalarının verimliliği için hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Forbes ile yapılan bir röportajda açıklama yapan milyarder, kripto türevlerinin “yanlış anlaşıldığını” iddia ederek, eleştirmenlerin, türevlerin piyasaların likiditesini ve verimliliğini artırmada oynadığı hayati rolü fark etmediğini dile getirdi.

İlginizi çekebilir: Sam Bankman-Fried Kimdir?

Bilindiği üzere türev ürünler, değerlerini bir dayanak varlık veya kıyaslamadan alan finansal sözleşmeleri ifade etmektedir. Vadeli işlemler, opsiyonlar ve sürekli takaslar şeklindeki kripto türevleri son yıllarda elde ettiği popülerliği devam ettiriyor.

Türev işlemleri “yanlış anlaşılıyor” olarak nitelendiren Bankman-Fried, ayrıca şu ifadelere yer veriyor:

“İnsanlar, türevlerin kripto para piyasasında, spottan daha fazla hacim ticareti yaptığını fark edecek, ki bu doğru. Ancak bu, dünyadaki her varlık sınıfı için geçerlidir.”

Bankman-Fried, türevlerin verimliliğini ve likiditesini desteklemenin yanı sıra, söz konusu ürünlerin, dijital varlıkların saklanmasıyla ilgili zorlukları üstlenmeden piyasalara erişmelerine izin vererek kripto para varlıklarına sahip olmak isteyen yatırımcılara daha fazla esneklik sunabileceğini vurguladı.

Kaldıraçlı İşlemler Riskli

Bununla birlikte, volatiliteyi artırabilecek ve yatırımcıları tasfiyelere maruz bırakabilecek aşırı kaldıraç kullanan yatırımcılarla ilişkili risklerin bulunduğunu da kabul ediyor. Bu alanda ciddi kayıpların yaşandığını belirten CEO, oldukça dikkatli olunması gerektiğini de sözlerine ekliyor.

Hatta bu kapsamda adım da atan Bankman-Fried, temmuz ayının sonlarında, FTX borsasında yatırımcıların kullanabileceği kaldıracı 101x‘ten 20x’e indirdiğini duyurdu. O sırada, borsa tarafından yapılan bu hareketin “sorumlu ticareti teşvik etmeyi” amaçladığı belirtildi. Forbes’a konuşan Bankman-Fried, FTX kullanıcılarına sunulan kaldıracı azaltma kararını daha da detaylandırarak şu ifadelere yer verdi:

“Bu düzeyde bir kaldıraçla üstlendiğiniz herhangi bir pozisyon, verimli pazarlar için kesinlikle çok önemli olamaz ve bu, kripto para piyasasının sağlığı için özellikle önemli veya iyi olduğunu düşündüğüm bir şey değil.”

Bankman-Fried son olarak, kripto para endüstrisinin daha geniş kapsamda düzenlenmesinin teşvik edilerek dijital varlık firmalarını düzenleyicilerle daha vicdanlı bir arayüz işi yapmaya çağırdı.

Halâ FTX hesabınız yoksa bizim linkimizden kaydolup hem avantajlardan yararlanabilir hem de bize destek olabilirsiniz. FTX borsasına kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version