Muhabbit

FTX’in Çöküşünden Etkilenen İki Şirket Daha Para Çekme İşlemlerini Durdurdu!

Kripto para borsası FTX’in çöküşünün etkileri devam ediyor.

Kripto para borsası FTX’in çöküşünün etkileri devam ediyor. FTX ile bir şekilde ortaklığı veya yatırım ilişkisi bulunan şirketler teker teker açıklama yapmaya başladı.

Şimdi ise yapılan yeni açıklama ile iki kripto para şirketi daha para çekme işlemlerini duraklattığını duyurdu. Şirketlerden ilki olan Liquid Global, sosyal medya üzerinden yaptığı bir duyuru ile hem kripto para hem de fiat para çekme işlemlerini askıya aldığını açıkladı. Liquid, Japonya, Singapur ve Vietnam’da ofisleri bulunan bir fintech şirketi olarak biliniyor.

“Fiat ve kripto para çekme işlemleri, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki gönüllü Bölüm 11 işlemlerinin gerekliliklerine uygun olarak Liquid Global’de askıya alındı. Bir sonraki duyuruya kadar FIAT veya Kripto para yatırmamanızı öneririz. Konu hakkında güncellemeler sağlayacağız.”

Hatırlanacağı üzere Liquid Group, geçtiğimiz mayıs ayında FTX Trading Ltd. tarafından satın alınmıştı.

Liquid tarafından açıklanan bu haberden kısa bir süre sonra, kripto para kredi kuruluşu Salt, müşterilerine yaptığı duyuruda para çekme işlemlerini duraklattığını bildirdi.

Salt’ın CEO’su Shawn Owen’ın tarafından yapıldığı düşünülen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“FTX’in çöküşü işlerimizi etkiledi. Firmanın hasarın boyutunu değerlendirmesi gerekiyor ve o zamana kadar para çekme işlemleri duraklatılmış kalacak.”

Owen ayrıca, şirketin ileriye dönük, güvenilir bir yol sağlamak ve mümkün olduğunca şeffaf olmayı planlamak için ortakları ile özenle çalıştığını dile getirdi.

Salt ve Liquid şirketleri tarafından atılan bu adımlar, kripto para borç verme şirketi olarak bilinen BlockFi’ın kısa süre önce para çekme işlemlerini duraklatmasının ardından geldi.

Hatırlanacağı üzere BlockFi, kısa süre önce yaptığı bir açıklama ile para çekme işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Şirket, FTX’in durumu konusunda netlik olmaması nedeniyle işlemleri bir süre durduracağını belirtti. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dünyanın geri kalanı gibi biz de bu durumu Twitter aracılığıyla öğrendik. FTX ve Alameda ile ilgili haberler karşısında şok olduk ve dehşete düştük.”

FTX Anlaşması BlockFi’ı Kurtarmıştı

Aslında BlockFi en parlak günlerini yaşadığı bir dönemde böyle bir kararı almış oldu. Şirket, yüksek getiri oranları ile pasif gelir arayan DeFi yatırımcılarının oldukça cazip bir merkezi haline gelmişti. Hatta son dönemlerde şirket, müşterilere belirli kripto para birimleri ve stablecoinler üzerinden %9,3’e varan APY oranlarından teklifler sunuyordu.

Hatırlanacağı üzere BlockFi, geçtiğimiz aylarda FTX.US ile 400 milyon dolarlık bir kredi limiti ve FTX’in firmayı satın alma opsiyonunu da içeren bir anlaşma yapmıştı.

Bu iki şirket dışında son haberler Hong Kong menşeli kripto para borsası AAX‘den geldi. 14.11.2022 Pazartesi günü sermaye açığı nedeniyle çekim işlemlerini durduran borsa açıklamasında, likidite desteği bulamazlarsa iflas edebileceklerini söyledi.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version