Muhabbit

FTX’in Eski CEO’su SBF, Bahamalı Yetkililer Tarafından Tutuklandı!

Bahamalar’da tutuklanan Bankman-Fried’in ABD’ye iade edileceği düşünülüyor.

sbf ftx

Kripto türevleri borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, Bahamalar Kraliyet Polis Gücü’nden yapılan açıklamaya göre akşam saatlerinde tutuklandı.

SBF’in tutuklanması, FTX’in iflasına ilişkin ABD Meclis Mali Hizmetler Komitesi önünde, dijital ortamda ifade vermesinin planlanmasından sadece bir gün önce gerçekleşmiş oldu. Bilindiği üzere Bankman-Fried, Meclis Mali Hizmetler Komitesi önünde ifade vermeyi kabul etmişti. SBF, Washington DC’deki milletvekilleriyle FTX’in çöküşü hakkında açıklamalar yapacaktı.

Tutuklama ile birlikte, ABD’nin Bankman-Fried’in iadesini talep edeceğine dair açıklamalar gündeme geldi.

İlginizi çekebilir: Sam Bankman-Fried Kimdir?

Bahamalar Başsavcısı ve Hukuk İşleri Bakanı Ryan Pinder, yaptığı açıklamada, Bankman-Fried’in, ABD hükümetinin kendisine karşı suç duyurusunda bulunduğuna dair resmi bildiriminin ardından Bahamalar Kraliyet Polis Gücü tarafından tutuklandığını açıkladı.

ABD New York Güney Bölgesi Savcılığı, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada haberi doğrulayan ifadelere yer verdi:

“Bu akşam erken saatlerde Bahamalı yetkililer, SDNY tarafından hazırlanan mühürlü iddianameye dayanarak ABD Hükümeti’nin talebi üzerine Samuel Bankman-Fried’i tutukladı. Sabah iddianameyi açmak için harekete geçmeyi bekliyoruz ve o zaman söyleyecek daha çok şeyimiz olacak.”

Tutuklama Olaysız Gerçekleşti

Bahamalar Polisi, tutuklama ile ilgili olarak basına yaptığı açıklamada, kolluk kuvvetlerinin Bankman-Fried’i Albany’deki apartmanda saat 18.00 civarında olaysız bir şekilde tutukladığını doğruladı. SBF’nin tutuklanmasının nedenine de yer veren yetkililer, ABD ve Bahamalar yasalarına karşı işlenen çeşitli mali suçları sebep gösterdi.

Tutuklama Öncesi Röportaj Vermişti

Bankman-Fried, Bahamalı yetkililer tarafından tutuklanmadan kısa bir süre önce Fortune tarafından yayınlanan bir röportajda mevcut durum ve kendisi ile ilgili açıklamalar yapmıştı. Bankman-Fried, açıklamasında, halihazırda herhangi bir davayı veya benzer olayları düşünmediğini belirterek, şu an için yalnızca kullanıcılara banka değeri elde etmeye odaklandığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta The Scoop podcast ile yaptığı bir röportajda da benzer ifadelere yer veren SBF, “Şu anda ileriyi düşünmüyorum” açıklamasını yapmıştı. Bankman-Fried ayrıca şu ifadelere yer vermişti:

“Hayatım hakkında ilerisini düşünmemiz gereken bir zaman gelecek. Uzun vadede ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Şu an bunları düşünmüyorum.”

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version