Muhabbit

G7 Liderleri CBDC’nin Ana Esaslarını Yayımladı!

G7 liderleri, CBDC’lerin hali hazırdaki para sistemine zarar vermemesi gerektiğini düşünüyor.

MUhabbit g7 CBDC

MUhabbit g7 CBDC

G7 liderlerinin bu hafta bir araya geldiği toplantıda, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) konusu ele alındı. Toplantıdan çıkan kararda, G7 liderleri CBDC’lerin şu anki ekonomik sisteme zarar vermemesi gerektiğini düşünüldü.

13 Ekim’de Washington’da bir araya gelen 7 ülke liderleri CBDC’ler hakkında 13 ilke oluşturdu. Zirveye katılan; Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Birleşik Krallık ve ABD’nin ortak kararıyla, CBDC’lerin merkez bankasının finansal istikrarına kötü etkilememesi gerektiğine kanaat getirildi.

Katılan ülkelerin maliye bakanları ve merkez bankacılarının yaptığı ortak açıklamada;

CBDC’lerin nimetlerinden faydalanmak için beraber çalıştıklarını, finansal sistemlerini genişleterek, gerek yerel gerek sınır ötesinde pozitif etkiler bırakması gerektiğine inanıldığı belirtildi.

Genel olarak CBDC’lerin nakit para sistemini daha iyi bir hale getirecek. Bununla birlikte CBDC’ler, mevcut ödeme sistemlerini iyileştirerek likit ve güvenli takas varlıkları gibi hareket edebilecek. Aynı zamanda, dijital para birimlerinin enerji açısından verimli olması ve ülkeler arası mesafeler olsa bile tamamen birlikte çalışabilir olması gerektiği de ayrıca belirtildi.

CBDC’lerin, şeffaf, hukukun üstünlüğünü kabul eden ve uzun süredir devam eden ekonomik kamu taahhütlerinin dışına çıkmaması gerektiği konuşuldu. Herhangi bir G7 ülkesi henüz bir CBDC yayınlamadı. Ancak ülkeler aktif olarak CBDC’leri araştırıyor.

CBDC için acele etmeyen ABD, dijital dolar konusunda oldukça şüpheci olmaya devam ediyor. Bununla birlikte Çin, dijital “yuan”ı ile CBDC konusunda ilerleme kaydetmiş durumda görünüyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz..

Son Yazılar

Exit mobile version