Muhabbit

G7 Ülkeleri, Rusya’nın Yaptırımlardan Kaçınmak İçin Kripto Paraları Kullanmamasını İstiyor!

Rusya devletine uluslararası alanda birçok yaptırım uygulandı ve uygulanmaya devam ediyor.

g7 kripto para

g7 kripto para

Rus devletine uluslararası alanda birçok yaptırım uygulandı ve uygulanmaya devam ediyor. G7 ülkeleri, Rusya’ya uygulanan yaptırımlarda, Rusya’nın bazı yaptırımlardan kaçınmasını engellemek için kripto paralardan yararlanmamasını istiyor. G7 ülkeleri, bu planlarını ortak bir bildiri ile yayımladı.

Bununla birlikte ABD Hazine Bakanlığı, Rusya ile alakalı kripto para hareketlerini yakından takip ettiğini açıkladı. ABD, uygulanan yaptırımlarda Rusya’nın kripto paralarla kolay bir şekilde sıyrılmasını istemiyor.

G7, yedi ülkenin kendi arasında oluşturduğu uluslararası bir birlik olduğunu söyleyebiliriz. G7 ülkeleri; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada olmak üzere yedi ülkeden oluşmaktadır. Bununla birlikte Avrupa Birliği de G7 içinde temsil edilmektedir.

G7 Ülkeleri, Rusya’nın Yaptırımlardan Kripto Paralarla Kaçınmasını Engellemek için Elinden Geleni Yapmaya Hazır!

Rusya’ya daha fazla yaptırım uygulanmaya devam ederken G7 ülkelerinin liderleri 11 Mart 2022 Cuma günü ortak bir bildiri yayımladılar.

Bildiride, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana, G7 ülkelerinin Rusya ekonomisine ve finansal sistemine zarar vermek için yaptırımlar uyguladığı yazıyor.

Bildiride dikkat çeken nokta ise dijital veya kripto varlıkların da konuya dahil olmasıdır. G7 ülkeleri, uyguladıkları bu yaptırımların üstesinden kripto paralarla gelinebileceğinin farkında olduğunu söyleyebiliriz.

G7 ülkelerinin ortak bildirisinde şundan bahsediliyor:

G7 ülkeleri olarak, Rusya’ya birçok yaptırım uyguladık. Rusya’nın bu yaptırımlardan kripto paralarla kaçınmasını engellemek için elimizden geleni yapacağız.

G7 liderleri, Rusya için küresel finansal sisteme daha fazla kısıtlama getireceğini söylerken mevcut yaptırımların kripto paraları da kapsadığını belirtti.

Bildiri şu şekilde devam ediyor:

Herhangi bir yasa dışı faaliyeti tespit etmek ve yasaklamak için önlemler almaya başladık. Mal varlıklarını aktarmak için kripto paraları kullanan Ruslara ceza keseceğiz.

ABD Hazinesi, Yaptırımlar için Kripto Para Sektörünü Takip Ediyor!

Hazine Bakanlığı, ABD’nin uyguladığı yaptırımlarından kaçınmak isteyen Rusya’nın kripto paraları kullanabileceğini düşünüyor.

ABD Hazine Bakanlığı, 11 Mart 2022 Cuma günü Rusya, kripto para ve yaptırımlar konularının yer aldığı bir kılavuz yayımladı. Kılavuzun asıl amacının, Rusya’nın kripto para kullanarak yaptırımlardan kaçınmasını engellemek olduğunu da söyleyebiliriz.

Kılavuz, yapılan işlemlerin geleneksel itibari para birimi veya kripto para birimi cinsinden olup olmadığına bakılmaksızın OFAC düzenlemelerine uyması gerektiğini vurgulamaktadır.

ABD vatandaşları, OFAC düzenlemelerini karşı gelmemelidir.

OFAC, kripto para kullanımı da dahil olmak üzere Rusya ile ilgili yaptırımları aşmaya veya ihlal etmeye yönelik her türlü çabayı yakından takip ediyor. İhlallere karşı hareket etmek ve uyumluluğu teşvik etmek için geniş uygulama yetkilerini kullanmaktan gocunmuyor.

Geçtiğimiz hafta Hazine Bakanı Janet Yellen, Hazine’nin yaptırımlardan kaçınmak için kripto para kullanımını izlediğini söyledi.

Janet Yellen

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version