Muhabbit

Gala Games Hack’inde 200 milyon dolarlık vurgunun 21 milyon doları iade edildi!

Gala Games’i hedef alan siber saldırıda saldırgan 200 milyon dolar değerindeki GALA token’larından elde ettiği 21 milyon doları iade etti.

On chain (zincir üstü) veriler, Gala Games ile ilişkilendirilen dijital cüzdanın 22,5 milyon dolar değerinde 5913,2 ETH aktardığını gösteriyor. Bu transfer pazartesi günü gerçekleşen saldırıda satılan GALA tokenlerinin miktarına benziyor. Durum halen incelenmekte ve doğrulama için Gala Games’ten bilgi bekleniyor.

GALA token’ı, saldırının etkisiyle 0,040 dolara kadar düşmüşken, 11:48 ET (15:48 UTC) itibarıyla 0,043 dolardan işlem görüyor. GALA son 24 saatte %1,94 değer kaybetmiş durumda.

GALA Saldırısının Ayrıntıları

Pazartesi günü bir saldırgan değeri 200 milyon doların üzerinde 5 milyar GALA tokeni bastı. Bu durum, platformun yerel token’ı GALA’nın fiyatının %15 düşmesine neden oldu.

Gala Games kurucu ortağı Eric Schiermeyer, sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada saldırganın 600 milyon GALA token’nını sattığını ve kalan 4,4 milyar token’ı yaktığını belirtti. Schiermeyer, Gala Games’in GALA sözleşmesine izinsiz erişimi güvenlik altına aldığını ve kaldırdığını, GALA token’larının ETH karşılığında çoklu imzalı bir cüzdanda güvende olduğunu ekledi.

Schiermeyer, “Bu tür bir olayın tekrar yaşanmaması için gerekli adımları atıyoruz. Suçluyu tespit ettiğimize inanıyoruz ve şu anda FBI, Adalet Bakanlığı ve uluslararası yetkililerle işbirliği içindeyiz.” ifadelerini kullandı

Gala Games ayrıca sosyal medyada yaptığı açıklamada, etkilenen cüzdanın dondurulduğunu ve olayın arkasındaki kişilerin tespit edilmesi için kolluk kuvvetleriyle yakın iş birliği içinde çalışıldığını duyurdu. Schiermeyer, toplulukla birlikte bu tür sorunların nasıl ele alınacağı konusunda karar verileceğini belirtti.

Gala Games, bu olayın münferit bir durum olduğunu ve nedenlerinin araştırıldığını vurguladı. Şirket ihlalin arkasındaki kişileri tespit etmek için kolluk kuvvetleriyle çalışmaya devam ediyor. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version