Muhabbit

Galatasaray NFT Koleksiyonu Çıkaracağını Duyurdu!

Galatasaray bir ilki gerçekleştiriyor!

Galatasaray

Galatasaray NFT

Türkiye’nin önde gelen spor kulüplerinden olan Galatasaray SK, yaptığı duyuruya göre bir NFT koleksiyonu satışa sunacak.

2 Eylül Perşembe günü yayımlanan bir gönderiye göre Galatasaray, 1 Ekim tarihinde Ali Sami Yen NFT koleksiyonu ile sektöre atılımını gerçekleştirecek.

Sezon boyunca kulüp tarihinin önemli olaylarını vurgulayacak olan NFT koleksiyonu, Galatasaray’ın ilk NFT koleksiyonu olacak.

Bunun yanı sıra Galatasaray, sezonun ilerleyen tarihlerinde de 6 farklı NFT koleksiyonu daha sunacak.

Galatasaray tarihinin önemli anlarını vurgulayacak olan NFT koleksiyonları, kulüp tarihinin dönüm noktalarını ve kupalarını konu alacak. Galatasaray’a gönül veren taraftarlar, bu koleksiyonlar ile Galatasaray kulübünün mirasına ortak olabilecek.

Galatasaray Kurucuları

Açıklananlara göre Galatasaray, kısa bir film ile duyurduğu NFT koleksiyonunu hayata geçirmek adına global markalar ile iş birliğine gitmiş. Shirtum ve Capital Block ile iş birliği yapan spor kulübü, Türkiye de piyasaya sürülen ilk spor kulübü odaklı NFT koleksiyonu olma özelliğine sahip.

İlk kısmı 1 Ekim tarihinde satışa çıkacak olan NFT koleksiyonu, Legendary, Mythical ve Iconic olarak bölümlere ayrılacak. Tahmin edebileceğiniz gibi her bir NFT, nadirliğine bağlı olarak farklı değerlere sahip olacak.

Ali Sami Yen koleksiyonunun satışa sunulacağı tarih ise şu şekilde sıralanmış:

Her bir NFT satışı, Galatasaray ve Shirtum’un internet sitesinde özel bir sayfada yapılacak.

Ayrıca açıklamalara göre kullanıcılar, Galatasaray NFT’lerini satın alırken Shirtum platformunda kredi ve banka kartlarını kullanabilecek.

Spor kulüpleri geçtiğimiz yıldan bu yana ciddi anlamda kripto para ve blockchain sektörüne giriş yapmaya başladı. Bildiğiniz gibi Galatasaray 2021 yılının ortalarında Socios ortaklığıyla kendi kripto parasını çıkarmıştı.

NFT Nedir?

2015 yılından bu yana var olan ve giderek popülerleşen NFT’ler, dijital sanat eserlerini ve koleksiyon ürünlerini temsil eden bir varlık sınıfıdır.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version