Muhabbit

Galaxy Digital, Bitcoin NFT Piyasasının 2025 Yılına Kadar 4,5 Milyar Dolara Ulaşabileceğini Öngörüyor!

Kripto para yatırım şirketi Galaxy Digital’den Bitcoin NFT piyasası hakkında önemli tahminler geldi

Kripto para yatırım şirketi Galaxy Digital’den Bitcoin NFT piyasası hakkında önemli tahminler geldi. Galaxy Digital, son zamanların popüler konusu haline gelen Bitcoin NFT piyasasının 2025 yılına kadar 4,5 milyar dolara ulaşabileceğini boğa piyasası olması durumunda ise 10 milyar dolara ulaşabileceğini belirtti.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde, Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) arkasındaki şirket Yuga Labs, NFT alanında yeni bir hamlede bulunmuştu. Ethereum tabanlı NFT koleksiyonlarıyla adından sıklıkla bahsettiren Yuga Labs bu kez ise Bitcoin tabanlı NFT koleksiyonu çıkarmaya hazırlandığını kamuoyuna duyurmuştu.

Yuga Labs konuyla ilişkili olarak yaptığı açıklamada, NFT koleksiyonu şu şekilde duyurdu:

“TwelveFold ile tanışın. Bitcoin blok zincirinde üzerine yazılmış 300 üretici parçadan oluşan sınırlı sayıda koleksiyon. TwelveFold müzayedesi bu hafta içinde başlayacak.”

Yuga Labs

Galaxy Digital Şirketi Hazırlamış Olduğu Raporda Bitcoin NFT’lerininin Önemine Vurgu Yaptı!

250 binden fazla Ordinal’in piyasaya sürüldüğünü belirten araştırmacılar Bitcoin NFT’lerin öneminin altını çizerek şu ifadelerde bulundular:

“Güçlü kullanılabilirlik güvenceleriyle birlikte büyük veri depolamanın eklenmesi, yeni merkeziyetsiz yazılım türleri veya Bitcoin ölçeklendirme teknikleri gibi şeyler de dahil olmak üzere, birçoğu henüz keşfedilmeye başlanan çeşitli kullanım durumlarının önünü açıyor. Yalnızca NFT kullanım durumu bile Bitcoin’in kültürel etkisinin kapsamını önemli ölçüde genişletme potansiyeline sahip.”

Popülerliği Her Geçen Gün Artan Bitcoin Ordinals Nedir?

Casey Rodarmor’un geçtiğimiz ocak ayında Ordinals Protocol’ü başlatmasıyla birlikte ağda Bitcoin NFT’lerinin oluşturulması mümkün kılındı. Bu NFT’ler, PEG görüntüler, PDFS ve video ve ses dosyalarından oluşabiliyor. Bitcoin ağında ki en küçük birim olarak bilinen Satoshiler üzerine yazılan güvenli ve merkeziyetsiz bir NFT türü olarak da tanımlayabiliriz. Her BTC’nin 100.000.000 Satoshi’den oluştuğunu da hatırlatalım.

Bitcoin Ordinals Bitcoin’i oluşturan her bir satoshi birimine veri eklenmesi sağlanıyor, bu durumda Bitcoin’in en küçük bölümüne görsel vb datalar eklenerek transfer edilebilme imkanı sunuyor. Bu durumda Bitcoin alıp satmak kadar kolay bir şekilde NFT alım satımı yapılabiliyor.

Bitcoin NFT’lerine gösterilen yoğun ilgi, madenci gelirlerinde de önemli seviyelerde artış sağladı. Şubat ayının başından itibaren NFT’ler için ödenen miktar ve madencilere giden ücretler 1 milyon 500 bin dolara ulaştı.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version