Muhabbit

Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, Terra (LUNA) ve UST Hakkında Konuştu!

Mike Novogratz’ın projeye olan bağlılığı o kadar fazlaydı ki koluna LUNA dövmesi bile yaptırmıştı.

18 Mayıs 2022 tarihinde milyarder yatırımcı, kripto para savunucusu ve Galaxy Digital’in CEO’su olarak bilinen Mike Novogratz, Terra (LUNA) ve UST hakkındaki düşünceli Twitter’dan üzerinden paylaştı.

Novogratz ve firması Galaxy Digital’in Terra projesine olan inancı çok fazlaydı ve projenin çıktığı günden beri büyük destek gösterdiler. Mike Novogratz, Terra’nın yaşadığı bu başarısızlığa en çok üzülen isimlerden biri olabilir. Novogratz’ın projeye olan bağlılığı o kadar fazlaydı ki koluna LUNA dövmesi bile yaptırmıştı.

Mike Novogratz

LUNA’nın Düşüşü

Mike Novogratz, Terraform Labs’a yatırım yapan büyük isimlerden birisidir. Novogratz ve şirketi Galaxy Digital, Terra ekosistemine olan inancı büyüktü. Geçtiğimiz aylarda LUNA daha büyük düşüş yaşamamışken, Novogratz, proje ile ilgili sürekli düşüncelerini dile getiriyordu ve LUNA’nın çok iyi bir proje olduğunu söylüyordu. Novogratz’ın LUNA’ya olan inancını sol koluna bakarak da anlayabiliriz.

Galaxy Dıgıtal Twıtter

UST’nin bir türlü 1 dolara eşitlenememesi ve LUNA algoritmasının artık işlevsiz hale gelmesinden sonra Novogratz, Twitter’da sessizliğe büründü. 8 Mayıs 2022 tarihinden beri Twitter’da gönderi paylaşmayan Galaxy CEO’su 10 gün sonra sessizliğini bozdu ve 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü bir gönderi paylaştı.

Mike Novogratz Twıtter

Novogratz, artık konuşmanın zamanı geldiğini söyleyerek, Twitter üzerinden LUNA hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Novogratz’a düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Terra ekosistemi ile ilgili piyasalarda iyi bir haber yok. Yalnızca Luna ve UST’de çok kısa bir sürede 40 milyar dolarlık piyasa değeri resmen yok oldu. Hem büyük hem de küçük yatırımcılar, neredeyse bütün paralarını kaybetti. Bu çöküş, kripto paralara ve merkeziyetsiz finansa olan güveni kötü şekilde sarstı. Ne zaman bu kadar para ani bir şekilde ortadan kaybolsa, insanlar bazı cevapları öğrenmek ister.”

Galaxy’nin 2020 yılının sonlarında LUNA’ya yatırım yapmıştı. Şirket, projenin 1,8 milyondan fazla kullanıcısı olduğunu ve Güney Kore’de önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyordu. Galaxy, Terra ekosistemiyle yakından ilgilendi ve bunu gerçekten başarılı olacak merkeziyetsiz bir kripto para projesi olarak düşündü. Piyasaya ilk sürüldüğünde LUNA, diğer projelere benzemiyordu çünkü algoritmik olarak stablecoin oluşturan ilk projeydi. Bu algoritma uzun bir süre dengeli çalıştı ancak daha sonra işlevini yitirdi ve geri dönüşü olmayan bir yola girildi.

Novogratz sözlerine şu şekilde devam etti:

“UST’nin büyümesi, Anchor protokolünde stablecoin için sunulan %18 faiz getirisinden dolayı dengesizleşti. UST’nin geri çekilmesiyle birleşen rezerv varlıklar üzerindeki aşağı yönlü baskı, bir stres senaryosunu tetikledi. En sonunda rezervler UST’nin çöküşünü önlemeye yetmedi.”

Novogratz’a Göre Yatırım Yapmanın Temel İlkeleri

Novogratz, LUNA ve UST olayının; çeşitlendirme, kar elde etme ve risk yönetimi gibi yatırım yapma anlayışının bazı temel yatırım ilkelerine ışık tuttuğunu söyledi. Milyarder yatırımcı, Galaxy Digital’in LUNA’daki yatırımları için bu temel ilkelere bağlı kaldığını söyledi.

Novogratz yatırım hakkında şunları söyledi:

“Yatırımlarını tek bir projede kaybeden insanların hikayelerini okumak gerçekten can sıkıcı. Kripto para piyasasındaki temel bir ilke ise herkesin pazarlara olan erişimi eşittir. Ancak deneyimsiz olan yatırımcılar yalnızca kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar varlıklarını riske atmalıdır. Yatırımcıların varlıklarının en az %1’ini, en fazla %5’ini farklı alanlara ayırması gerektiğini sık sık söylemişimdir.”

Galaxy Digital’in Kurucusu, kripto para piyasasına olan inancı bitmiş değil. Novogratz sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Yeniden yapılanma, bir geri ödeme döngüsü, konsolidasyon ve kripto paralara olan güvenin yenilenmesi gerekecek. Kripto paralar döngüler halinde hareket ediyor ve büyük bir tanesine tanık olduk.”

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version