Muhabbit

Gana, CBDC Çalışmalarını Hızlandırıyor!

Gana Merkez Bankası’nın dijital para birimi “e-cedi”nin çevrim dışı işlemleri destekleneceği açıklandı.

gana bitcoin2

gana bitcoin

Gana, kendi toplumunun tüm kesimlerinde kullanımını teşvik etmek amacıyla yakında çıkacak olan merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için çevrim dışı özellikler geliştirmek üzere çalışıyor.

Bloomberg tarafından 18 Ekim tarihinde yayımlanan bir rapora göre, Gana Merkez Bankası’nın (BoG) fintech ve inovasyon başkanı Kwame Oppong, ülkenin dijital para birimi “e-cedi”nin yakın zaman içinde Gana Ekonomik Forumu sırasında çevrim dışı işlemleri destekleyeceğini açıkladı.

Oppong, çevrim dışı işlevselliğin elektriğe ve internet bağlantısına güvenilir erişimi olmayan Ganalıların ülkenin CBDC’sini benimsemelerine olanak sağlayacağını vurguladı ve şunları söyledi:

“E-cedi, bazı akıllı kartlar aracılığıyla çevrim dışı bir ortamda da kullanılabilir.”

Akıllı kart, kullanıcısının önceden yüklenmiş bir bakiye kullanarak işlem yapmasına olanak tanıyan bir çipe sahip, plastik kredi kartı boyutunda bir karttır. Daha önce buna benzer bir sistem de çevresel felaketten kurtulmak için merkezi olmayan stablecoin DAI’yi kullanarak ödemeleri kolaylaştırmak için Oxfam tarafından denenmişti.

2019 yılında yayımlanan Dünya Bankası verilerine göre, Ganalıların %84’ü elektriğe istikrarlı erişime sahipken, sadece %53’ü internete erişim sağlayabiliyor.

Gana

Afrika’da Kripto Para Benimsenmesi Artıyor

Analitik firması Chainalysis, Afrika kripto para piyasasının geçen ay itibariyle 2020’den bu yana %1200’den fazla büyüdüğünü bildiren bir rapor yayımladı. Bu da gösteriyor ki Afrika ülkeleri yoksulluk ile mücadele etme kapsamında bazı yasal gerekliliklerden kaçmak için kripto para birimlerine yönelmiş durumda.

Ağustos ayında BoG, Gana’da CBDC çalışmalarında pilot çalışma yapmak üzere Alman finans şirketi Giesecke+Devrient (G+D) ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Duyuru, Gana başkan yardımcısı Dr. Mahamudu Bawumia’nın temmuz ayında Beşinci Gana Uluslararası Ticaret ve Finans Konferansı sırasında, kıtadaki ticareti desteklemek için Afrika hükümetlerinin dijital para birimlerini benimsemelerini savunmasından çok kısa süre sonra geldi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version