Muhabbit

Gana Merkez Bankası, CBDC Üzerinde Çalışmaya Devam Ediyor!

Gana Merkez Bankası, CBDC çıkarma planının arkasındaki temel motivasyonları özetleyen bir belge yayımladı.

Gana Kripto Para

Gana Kripto Para

Gana Merkez Bankası (BOG), yakın zamanda bir belge yayımladı. Belge, merkez bankası dijital para birimini (CBDC) geliştirmenin bazı temel nedenlerini özetliyor.

Ayrıca belgede bankanın yöneticisi, kurumun dijital para birimini başarılı bir şekilde piyasaya sürmesine yardımcı olacak önerilere açık olduğundan bahsediyor.

Gana Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarma planının arkasındaki temel motivasyonları özetleyen bir belgede ayrıca, dijital para biriminin tasarımına ve Gana ekonomisine getireceği faydalara da değiniliyor.

İlginizi Çekebilir: CBDC Nedir?

Gana Merkez Bankası (BOG), CBDC’sini 2021 yılında geliştirmeye başladı. 2022’nin başında dijital para birimini denemeye başlayacağına dair umutlar vardı. Ancak henüz o kadar fazla bir ilerleme kaydedilemedi. Ağustos 2021’de BOG, uygulama ortağı olarak Giesecke Devrient’i seçti.

Bundan önce, Gana’nın Başbakan Yardımcısı Mahamudu Bawumia, merkez bankasının dijital para birimi hakkında pozitif şeyler söyledi ve böyle bir para biriminin Afrika’nın iç ticaretini artırabileceğini söyledi.

Belgenin başka bir yerinde BOG, CBDC için şu açıklamayı yaptı:

CBDC, ilerici ve dijital olarak kapsayıcı bir toplum için stratejik öneme sahip.

O zamandan beri, merkez bankasının stratejik hedeflerini karşılayabilmesi için dijital para birimini geliştirdiğini belirtiyor

Bununla birlikte belgede şunlardan bahsediliyor:

e-Cedi’nin tasarım ilkeleri, erişilebilirliği olması ve çevrim dışı ödemelerin yapılması, hükümetin Gana toplumunu dijitalleştirme ve finansal katılımı teşvik etmesini sağlayabilir.

Dijital para birimi tarafından karşılanması gereken diğer stratejik hedefler arasında ekonomiyi dijitalleştirmeye yardımcı olmanın yanı sıra tüketicilerin dijital ödemeleri benimsemesini artırma da yer alıyor.

BOG ayrıca e-cedi’nin düzenlenmemiş özel olarak çıkarılan dijital para birimlerinin oluşturduğu riskleri ele alacağını iddia ediyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version