Muhabbit

Geçtiğimiz Hafta Japonya’da Neler Oldu?

14-20 Haziran tarihleri arasında, Japonya’da yaşanan kripto ve blockchain alanında yaşanan gelişmelere bir göz atalım.

Araştırma Firması Japon Kripto Düzenlemeleri Hakkında Rapor Çıkarttı.

Geçtiğimiz hafta bir araştırma firması olan Xangle, Japon kripto para regülasyonlarına dair bir rapor yayınladı. Raporda söylenenlere göre, Japonya’da yeni bir sanal para birimi listelenmesi için gerekli koşullar analiz ediliyor dendi.

Ayrıca raporda, ülkenin Finansal Hizmetler Ajansı tarafından, merkezsiz kumar oynatan sistemlere, DApp’lere ve ayrıca diğer önemli noktalara karşı düzenlemeler yapıldığına dikkat çekildi.

Binance Japonca Dil Desteğini Geri Getirdi

Japonya’da Ocak ayında borsada işlem yapması yasaklanan Binance, geçtiğimiz hafta Japonca dil desteğini geri getirdiğini açıkladı. Buna rağmen uygulama Japonya’da faaliyette bulunmadığını söylüyor.

Bu servisi, Japonya’da yaşamayan Japonlar için tasarladık.

SBI Holdings, Blokchain İle Sertifika Dağıtacak

Fukuoka Eyaleti’nde bulunan Ukiha Ticaret Odası, blockchain teknolojisinden yararlanarak, geleneksel kağıt sertifikaları dijital hale getirmeyi planlıyor.

Japon Finans Şirketi Coinshares ile Kripto Custody Ortaklığı Kurdu

Dijital varlık yönetim şirketi olan Coinshares, finans şirketi Nomura Holdings ile iş birliğine gitti. Bu iş birliğinin içeriği, kripto paraların muhafaza edilmesi ile alakalı. Komainu olarak bilinen muhafaza sistemi, kurumların kripto paralarını korumakla yükümlü.

17 Haziran’da yapılan açıklamalara göre, servisten faydalanacak müşterilere ayrıca donanımsal bir cüzdan olan Ledger sağlanacak.

 

 

Son Yazılar

Exit mobile version