Muhabbit

Gemini, ABD Dışında Türev Platformu Kuracak

Gemini borsası ABD’den uzaklaşıyor

ABD merkezli kripto para borsası Gemini, ülkedeki belirsiz düzenleyici davranışlarından dolayı farklı ülkelerde hizmet vermeye başlayacak.

Gemini borsası, 21 Nisan 2023 tarihinde bir duyuru yaparak ABD dışında bir türev platformu olan Gemini Vakfı’nın açılacağını belirtti. Vakıf açıldıktan sonra yapılacak olan ilk türev sözleşmesi ise Gemini doları (GUSD) cinsinden bir BTC daimi sözleşmesi olacak. ETH/GUSD daimi türev sözleşmesi ise daha sonradan sisteme eklenecek.

Gemini Vakfı erken kayıtları açtı ve buradan kayıt olabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcılara platform açıldığında haber verilecek. Bu platformda kullanıcılar, gelir elde etmek için kripto para spot ve türev işlemleri yapabilecek. Ayrıca USD ve USD Coin’i GUSD’a çevirebilecek. İşlem ücretleri, kârlar ve zararlar da ABD doları cinsinden hesaplanacak. Varsayılan kaldıraç 20x olarak ayarlanacak olan platformda en fazla 100x işlem kullanılabilecek. Gemini Vakfı aşağıda belirtilen ülkelerde kullanılabilir olacak:

Gemini Vakfı türev platformu ABD’de yaşayan müşterilere hizmet sunmayacak.

Klasik vadeli işlemlerin aksine daimi sözleşmelerin kullanım süresi hiç bitmez. Ayrıca daimi vadeli işlemleri Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC) tarafından düzenlenmiyor. BitMEX gibi kripto para vadeli işlem sözleşmeleri sunan borsalar da ABD müşterilerine hizmet sunmuyor.

Gemini Neden ABD Dışına Çıkıyor?

Gemini Vakfı duyurusu, Gemini’nin Hindistan’da yeni bir mühendislik merkezi kuracağını açıklamasından sonra geldi. Borsanın kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss, yakın zamanda uluslararası gelişmede büyük planlar yapılacak duyurusu yapmıştı. Ayrıca 2023 Nisan ayı başında borsa, Kanada’da sınırlandırılmış bir satıcı olmak için Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu’na ön kayıt yaptı.

Gemini borsası ABD’li yetkililer tarafından incelenmeye devam ediyor. New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı’nın, birçok kullanıcının kazanç hesaplarındaki varlıkların Federal Mevduat Sigorta Şirketi tarafından korunduğu iddiaları üzerine borsayı araştırdığı açıklandı.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version