Muhabbit

Gemini, Kripto Para Piyasasındaki İyileşmeye Rağmen İşten Çıkarmalara Devam Ediyor!

Gemini, çalışanlarının %10’unun kovulduğu haberlerinin gündeme gelmesinden yalnızca bir ay sonra yine işten çıkarma haberleriyle karşımızda.

Gemini, çalışanlarının %10’unun kovulduğu haberlerinin gündeme gelmesinden yalnızca bir ay sonra yine işten çıkarma haberleriyle karşımızda. Kripto para borsasının 68 çalışanı daha işten çıkardığı ifade ediliyor. 

Şirketin Slack hesabından söz konusu çalışanların eksilmesiyle fark edilen durum, kripto para borsasının 2022 senesinde 1.000’den fazla çalışanının %7’sini işten çıkardığını ortaya koyuyor. Gemini’ın işten çıkarmalarının sebebinin “ekstrem maliyet düşürme” girişimleri olduğu belirtiliyor. 

Winklevoss kardeşler tarafından kurulan Gemini Trust, Haziran 2022’de birçok büyük kripto para biriminin fiyatının çift haneli oranlarda düştüğü ayı piyasası sırasında çalışanlarının %10’unu kestiği bildirmişti. Ancak 19 Temmuz 2022 itibarıyla Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) fiyatları son 24 saatte sırasıyla %4 ve %10’dan fazla arttı. Diğer bir deyişle, bir ay evvel kuvvetli bir sebep olarak gösterilebilecek ayı piyasasının şu sıra işten çıkarmalar söz konusu olduğunda ne denli geçerli bir neden olduğu tartışmaya açık.

İlginizi çekebilir: Pyth Network, Bu Kez Gemini İle Anlaştı!

Winklevoss Kardeşler

Gemini Kurucuları Ekonomik Zorluklar Sırasında Yaz Turnesinde!

İlginç olan ise, kripto para piyasasındaki oynaklığa ek olarak Coinbase ve Crypto.com da dahil olmak üzere benzer personel kesintilerini açıklayan diğer büyük borsalar hala piyasada tutunmaya çalışırken, Winklevoss kardeşler müzik grupları Mars Junction ile turneye çıkıyor:

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), borsanın 2017 yılında yüz yüze görüşmelerde ve resmi belgelerde yanlış veya yanıltıcı açıklamalar yaptığını iddia ederek Haziran 2022’de Gemini’a dava açmıştı. Daha öncesinde CFTC, Gemini borsasına 2017 yılındaki bir Bitcoin vadeli işlem sözleşmesinde yanıltıcı bilgi bulundurma suçlamasıyla büyük bir dava açmıştı. 2022’de açılan dava ise kişisel emeklilik hesaplarını yöneten IRA Financial Trust şirketi’nin kripto para borsasının müşteri emeklilik hesaplarının hacklenmesinde payı olduğu iddiası üzerine gündeme geldi.

Konuyla ilişkili olarak Gemini sözcüsü ise şu ifadelerde bulunmuştu:

“Davadaki bu iddiaları kabul etmiyoruz. Güvenlik standartlarımız sektördeki en yüksek standartlar seviyesindedir. Bu standartları ise müşterilerimizin her zaman korunmasını sağlamak için sürekli olarak güncel tutuyoruz. Bu konuyla ilişkili olarak ise, IRA Financial bize durumu bildirir bildirmez güvenlik olayına ele alıp hesaplarındaki fon kaybını azaltmak için hızlıca harekete geçtik.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version