Muhabbit

Gemini Yatırımcı Komitesinden Likidite Krizine Çözüm!

Gemini yatırımcı komitesi Genesis ve Dijital Para Birimi Grubu’na (DCG) “varlıkların kurtuluşu için” bir rota sundu.

Gemini

Gemini yatırımcı komitesi Genesis ve Dijital Para Birimi Grubu’na (DCG) “varlıkların kurtuluşu için” bir rota sundu.

Şirketin Kurucu Ortağı Cameron Winklevoss’un bir tweetle duyurduğu teklif, Genesis ve Gemini arasında Şubat 2021’de oluşturulan Gemini Earn ortaklığının son halkası olarak gündeme geldi. Gemini Earn o dönemde müşterilere kripto para varlıklarının %7,4’ü kadar faiz sunuyordu. Kasım 2022’de Genesis platformdan para çekme işlemlerini durdurdu, haliyle Gemini Earn sermayesini de dondurmuş oldu.

DCG’nin İletişim ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Amanda Cowie konuyu şöyle açıkladı:

“Söz konusu karar FTX’in iflasıyla sarsılan sektör güveni ve piyasanın dağılmasına bir tepki olarak alındı. Bu karar Genesis’teki borç verme işlemlerini etkiliyor ancak Genesis’in ticari ve velayet işlemlerini etkilemiyor. Ayrıca bu kararın DCG’nin operasyonları üzerinde hiçbir etkisi olmadığının da altını çizmek gerek.”

DCG CoinDesk’in de ana şirketi olarak biliniyor.

İlginizi çekebilir: Gemini, Earn Programında Para Çekme İşlemlerini Duraklattı!

Daha önceden yapılan haberlerde Gemini’ye olan borcun 900 milyon dolar olduğu belirtilmişti.

Şirket resmi blog gönderisinde “(FTX’in çöküşü) sektörümüz için inanılmaz derecede zorlu ve stresli bir zaman oldu” ifadelerini kullanmış ve devamında şu açıklamaları yapmıştı:

“Earn programının borç veren partneri Genesis Global Capital, LLC’nin (Genesis) para çekme işlemlerini duraklatmasından dolayı 5 iş günlük hizmet düzeyi sözleşmesi (SLA) dahilinde müşteri geri ödemelerini karşılayamayacağının farkındayız. Earn programının hizmet düzeyi sözleşmesi (SLA) karşılanmayacağı için hayal kırıklığına uğradık. Ancak Genesis’in ve ana şirketi Digital Currency Group’un (DCG) Earn programı kapsamında müşterilere karşı yükümlülüklerini yerine getirmek için ellerinden gelen her şeyi yapma taahhüdü bizi cesaretlendiriyor. Devam edeceğiz. Tüm Earn müşterileri adına onlarla çalışmaya devam edeceğiz. Bu bizim en yüksek önceliğimizdir. Sabrınız için çok teşekkür ederiz.”

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version