Muhabbit

Genesis Digital Assets, Canaan’dan Rekor Sayıda Bitcoin Madencilik Cihazı Alıyor!

Şirket, Canaan Creative’den 20.000 adet Bitcoin ASIC madencilik cihazı alımı için sipariş verdi.

Bitcoin

Ohio Bitcoin madencilik

İzlanda merkezli Bitcoin madenciliği şirketi Genesis Digital Assets, Canaan Creative’den 20.000 adet Bitcoin ASIC madencilik cihazı alımı için bir satın alma siparişi verdiğini duyurdu.

Şirket tarafından 31 Ağustos tarihinde yapılan bir açıklamada, 20.000 adede ek olarak, Canaan tarafından 180.000 adede kadar yeni madencilik ekipmanı satın alma seçeneği verildiği belirtildi. Bu durum gerçekleşmesi halinde, şimdiye kadar tek bir siparişte satın alınan en büyük Bitcoin madencilik cihaz yatırımı olacak.

Yapılan bu yeni anlaşma, Genesis Digital Assets’in nisan ayında Canaan‘dan satın aldığı 93 milyon dolarlık bir siparişi de takip ediyor. Böylece şirket bu alana yatırım yapan dev şirketler arasında ilk sıraları almış durumda.

Genesis Digital Assets’in kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Abdumalik Mirakhmedov, yeni siparişlerin firmanın yenilenebilir enerji kullanarak Kuzey Amerika ve Kuzey ülkelerindeki genişlemesinin bir parçası olduğunu söyledi. Bitcoin madencilik firması, ağustos ayı itibariyle madencilik kapasitesinin 3,1 exahash hesaplama gücüyle 170 megavatın üzerinde olduğunu belirtiyor. Konu hakkında açıklama yapan başkan, 2023 hedeflerini ise şu şekilde belirtiyor:

“2023’ün sonuna kadar kapasitemizi 1,4 gigawatt’a çıkarma hedefimiz doğrultusunda çalışırken, bu yeni makineler kapasitemizi önemli ölçüde artıracak.”

Genesis Digital Assets Hakkında

Genesis Digital Assets ilk olarak, Marco Streng ve Marco Krohn tarafından 2013 yılında İzlanda’daki tesisleri olan bir bulut madenciliği işletmesi olarak kuruldu. 2017 yılına gelindiğinde, Streng ve Krohn, Mirakhmedov ve diğer iki ortak Andrey Kim ve Rashit Makhat ile birlikte madencilik işine başladı. Ancak bu yeni madencilik operasyonunu, bu yılın başlarına kadar fon aradıkları ve 125 milyon dolarlık bir finansman turunu kapatmalarına kadar, resmi olarak bir türlü başlanamadı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version