Muhabbit

Gezginlere Müjde! Bitcoin İle Pasaport Dönemi Başladı!

Amerikan şirket, Bitcoin ile pasaport hizmetini almanın önünü açtı.

bitcoin pasaport

Amerika Birleşik Devletleri’nde hizmet veren Peninsula Visa & Passport Service (Peninsula Vize ve Pasaport Hizmetleri), geçtiğimiz çarşamba günü (11.11.2020) daha önce yapılmamış bir uygulamaya başlayacağını duyurdu.

Kripto para borsası Coinbase ile anlaşan vize ve pasaport hizmetleri veren şirket, kripto para ile daha doğrusu ilk olarak Bitcoin ile pasaport alımının önünü açıyor. Daha önce dünya üzerinde bir örneği olmadığı belirtilen uygulama, şu an için sadece bazı pasaport alımlarında geçerli. Önümüzdeki 12 ay içerisinde kripto para yatırımcıları pasaport yenilenmesi, ikinci pasaport alımı, ikinci pasaportun yenilenmesi ve isim değişikliği işlemlerinde Bitcoin ile hizmet ücretini ödeyebilecek.

İlginizi çekebilir: Bitcoin Haberleri

Peninsula Visa’nın Operasyon Müdürü Evan James, Corona virüsü sonrası değişen dünya düzenine ayak uydurduklarını ileterek açıklama yaptı.

“Daha önce hiç kimse bir Amerika Birleşik Devletleri pasaportu için dijital para birimi kullanarak ödeme yapmamıştı. Çünkü böyle bir seçenek yoktu. Coinbase Commerce ile iş birliğimizle birlikte ülkede bu alternatif ödeme yöntemini, siz değerli müşterilerimize sunan ilk şirket olmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

PenInsula VIsa’nın Operasyon Müdürü Evan James

1975 yılında Silikon Vadisi’nde bir uçak bileti dağıtım şirketi olarak kurulan Peninsula Visa şu anda ülke çapında gezginlere pasaport ve vize işlemleri hızlandırma konusunda uzman bir şirket olarak kabul edilmektedir.

“Her zamankinden daha dijital bir şekilde karşımıza çıkacağını düşündüğümüz Corona virüsü sonrası dünyayı dört gözle beklerken, Bitcoin ile ödeme yapma şansını sunmak doğru zamanda yapılmış doğru bir hamle olarak düşünülebilir.”

PenInsula VIsa’nın Operasyon Müdürü Evan James

Sürekli değişen uluslararası seyahat şartlarına uyum sağlayarak müşterilerine en iyi hizmeti sağlamaya çalışan şirketin Bitcoin’i ödeme seçeneği olarak kabul etmesi şaşırtıcı değil. Sonuçta dijitalleşen dünyaya adapte olamayan şirketlerin elden ayaktan düşeceği bir döneme doğru ilerliyoruz. Aynı şekilde Türkiye’de vize ve pasaport almak için yardımcı/aracı niteliğindeki şirketlerde de ilerleyen günlerde dijital paralara ve kripto para dünyasına bir yönelim olabilir.

Daha fazla borsa haberi için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version