Muhabbit

Gitcoin Ukrayna İçin 1 Milyon Dolar Değerinde Ethereum Topladı

Gitcoin, NaounsDAO ve ENS Domains şirketlerinin de katıldığı bir bağış kampanyasıyla Ukrayna için 1 milyon dolar değerinde Ethereum topladı.

gitcoin ukrayna

gitcoin ukrayna

Gitcoin, NaounsDAO, ENS Domains, Filecoin ve diğer büyük Web3 şirketlerinin de katıldığı bir bağış kampanyasıyla Ukrayna için 1 milyon dolar değerinde Ethereum topladı.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı’na göre ülkenin Rusya’ya karşı yürüttüğü mücadeleye destek için Web3 birlik oldu. Düzenlenen kampanyalarla bölgede faaliyet gösteren STK’lara yaklaşık 100 milyon dolar değerinde kripto para bağışı yollandı. 

İlginizi çekebilir: Ethereum Nedir?

Bu kampanyalardan birine ev sahipliği yapan Gitcoin de 24 Mart 2022 tarihine kadar devam etmesi planlanan GR13 etkinliği aracılığıyla Ukrayna’ya mali destekte bulunmayı hedefliyor. Konuya dair açıklama yapan platformun kurucu ortağı Scott Moore, bunun Gitcoin için istisnai bir durum olmadığının, gelecekte gerçek dünyanın gerçek sorunlarına çözüm amaçlı daha fazla bağış etkinliği düzenleyeceklerinin altını çizdi.

Gitcoin

Gitcoin, Kripto Paraların Küresel Etkiye Sahip Olabileceğini Belirtiyor

Moore’a göre küresel alanda yeterince finanse edilemeyen kamusal girişimlerin finanse edilmesi platformun en nihai odak noktası olarak ortaya çıkıyor. Gitcoin’in kurucusu barış kavramını da küresel ortaklar için bir kamu girişimi olarak görüyor.

Bu kapsamda hareket eden Gitcoin, Kasım 2017’deki lansmanından bu yana açık kaynak projeleri için 54 milyon doların üzerinde sermaye topladı. Moore, kripto paraların küresel bir etkiye sahip olabileceği gerçeğinin de altını çiziyor. 

Gitcoin’in GR13 kampanyasıyla Ukrayna’daki savaşa dair elinden geleni yapmaya çabaladığını belirten Moore, platformun bu konuda yalnız olmadığını söyledi. Moore, Unchain Fund ve Ukrayna DAO gibi kurumların da bölgeye yardım için kollarını sıvadığına işaret etti ve ekledi: “Bu, kripto para topluluğunun ortak bir çabası.

2017, 2018 yıllarında hiç kimse kripto paraların gerçek dünyada da kullanılabilir olduğunun bilincinde değildi. Ancak şimdi, her ne kadar sektörün olgunlaşmak için birkaç yıla daha ihtiyacı olsa da, bu teknolojiyi gerçek dünyaya aktarmak için gerekli araçlara sahibiz. 

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version