Muhabbit

Goldman Sachs De Mi Bitcoin Dünyasına Giriyor?

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, Bitcoin, altın ve enflasyon konu başlıklı bir toplantı gerçekleştirecek.

Goldman Sachs

JPMorgan’ın kripto para borsa borsalarını müşterisi olarak tanımlamasından sonra dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, Bitcoin toplantısı gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz haftalarda JPMorgan’ın CEO’sunun görüşüne rağmen popüler kripto para borsaları Gemini ve Coinbase’i müşterisi olarak kabul etmişti. İlk kez dünya çapında bir bankadan yaşanan müşteri kabulü birçok kripto para yatırımcısını sevindirmişti.

Üzerinden çok zaman geçmeden başka bir dünya devi olan yatırım bankası Goldman Sachs, haftaya gerçekleşecek olan toplantısında gündemin altın, Bitcoin ve enflasyon olduğu öğrenildi. Özellikle eski CEO’su Lloyd Blankfein verdiği bir demeçte “Bitcoin almak benlik değil, Bitcoin’im falan yok.” demişti. Geçtiğimiz yıllarda emekli olan Blankfein’in ardından Goldman Sachs’ın kripto paralara ve lider kripto para birimi Bitcoin’e olan yaklaşımının daha ılımlı olduğu gözlendi. Ve hatta Goldman’ın Amerika’da kripto para ticareti ve custody hizmeti veren bir yapılanma oluşturacağına dair söylentiler bile yayılmıştı.

Söylentileri bir kenara bırakıp elimizdeki kesin verilere bakacak olursak Goldman Sachs’in ticari operasyonlarını düzenleyen ve denetleyen ismin söylediklerine kulak vermemiz gerekecek. Rana Yared, kripto para dünyasına girmekle Goldman Sachs’in “neyin içine girdiğini bildiğini” savunuyor. Bununla birlikte “Bitcoin dünyayı ele geçirecek, her yerde Bitcoin olacak diye düşünen bir Bitcoin müridi değilim… Herkes risklerin farkında.” diyerek kendini açıklıyor.

Toplantıda Neler Konuşulacak?

27 Mayıs tarihinde yapılması planlanan toplantının çağrısında konu başlıkları da yer alıyordu. Corona virüsü pandemisi sonrası dünyanın içinde bulunduğu enflasyon ve altın gibi olağan konu başlıklarının yanı sıra Bitcoin de yer alıyor. Corona virüsü pandemisi esnasındaki Bitcoin çizelgesinin ve daha önce bahsettiğimiz gibi altın 2.0 olarsak görülmesinin toplantı konusu hâline gelmesine sebep olduğu düşünülmekte.

Bununla birlikte Goldman Sachs’in bir süredir kripto para dünyasına girmeyi düşündüğü kulaktan kulağa yayılmaktaydı. JPMorgan’dan cesaret alarak kripto para dünyasına gireceği veya onunla yarışmak adına böyle bir hamle yapacağı düşünülebilir.

Toplantının ardından nasıl haberler alacağız? Goldman Sachs Bitcoin dünyasına giriş yapacak mı? Bütün bu toplantının amacı altın ve Bitcoin arasındaki güvenli liman tartışmaları olabilir mi? İlerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

 

 

 

 

Son Yazılar

Exit mobile version