Muhabbit

Goldman Sachs Dijital Varlık Başkan Yardımcısı Arıyor!

Goldman Sachs, Dijital Varlık departmanı için bir Başkan Yardımcısı arıyor!

Goldman

Yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs, Londra’daki Küresel Piyasalar Bölümü bünyesindeki Dijital Varlıklar ekibine yeni bir başkan yardımcısı işe alıyor.

Yatırım firmasının internet sitesinden yakın bir zamanda yayınlanan iş ilanına göre, yeni Başkan Yardımcısı, kripto para birimi alanındaki olası girişimleri de dahil olmak üzere, “Goldman Sachs’ın DLT teknolojisi ve blockchain çalışmalarını tanımlamak ve yürütmek için Dijital Varlık ekibiyle birlikte çalışacak.”

Goldman Sachs’ın şu anki küresel dijital varlık başkanı, 6 Ağustos tarihinde bu rolü üstlenen Matthew McDermott.

Goldman Sachs Kriptoda Yön Değiştiriyor

Yakın zamanda McDermott’un başkan olarak atanması ve yeni bir taze kan arayışı, Goldman Sachs’ın belirsiz ekonomik zamanlarda kripto varlıklarına proaktif bir yaklaşım benimsediğini gösteriyor.

McDermott, 6 Ağustos’ta CNBC ile yaptığı bir röportajda, firmanın ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin üretmek istiyor. McDermorr konu hakkında, “itibari bir dijital token yaratmanın ticari uygulanabilirliğini araştırdığını” söyledi.

“Önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde, tüm varlıkların ve yükümlülüklerin bir blockchaine özgü olduğunu görüyorum. Ayrıca tüm işlemlerin yerel bir blockchainde gerçekleştiği finansal bir sistem bizi bekliyor.”

Dijital Varlık ekibinin güçlenmesi, Mayıs ayında Goldman Sachs analistlerinin Bitcoin’in meşruiyetten yoksun olduğunu söyledikten bir kaç ay sonra yaşandı.

Goldman Sachs gibi bir yatırım bankası devinin, kripto para birimleri ile ilgili bir departman kurması, kripto paraların geleceğinin çok farklı yönlere gideceğinin bir göstergesi. Gündemdeki gelişmelere ve benimsenme oranlarına bakacak olursak, kripto paralar ilerleyen yıllarda önümüzde daha çok çıkacak.

Öyle ki, blockchain teknolojisi geliştikçe kripto paraların kullanım alanları da gelişecek.

Son Yazılar

Exit mobile version