Muhabbit

Goldman Sachs, Ethereum için OTC Hizmeti Sunmaya Hazırlanıyor!

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, artan müşteri talebi nedeniyle OTC-ETH opsiyon ticaretini başlatacağının sinyallerini verdi.

Goldman

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, artan müşteri talebi nedeniyle OTC-ETH opsiyon ticaretini başlatacağının sinyallerini verdi.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz ay Goldman Sachs, dijital fon yöneticisi Galaxy Digital aracılığıyla Bitcoin (BTC) için OTC ticaretini başlatmıştı.Goldman Sachs bu işlemle birlikte ilk büyük Amerikalı banka olmayı da başarmıştı. Bu kez ise OTC hizmetini Ethereum için sunması bekleniyor.

Bankanın küresel kripto para ticareti başkanı Andrei Kazantsev, ise konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Bu hizmeti yakın zamanda sunmak için çalışıyoruz. Ethereum, PoS modeline yönelirken büyük ilgi çekti. Bu girişimimiz ile birlikte, ETH yatırım açısından çok daha ulaşılabilir hale getirecektir.

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, kripto para destekli ETF ve opsiyon ticaretine ilişkin hizmetler sunarken, spot kripto para ticareti sunmamaktadır.

Böylelikle kurumsal yatırımcılar, çoğunlukla kripto paralara doğrudan yatırım yapmak yerine kripto varlıklara dayalı finansal ürünlere yatırım yaparak büyük finans şirketlerinin garantisi altında olmak istiyorlar.

OTC Nedir?

Dünyanın önde gelen yatırım bankası Goldman Sachs ve Galaxy Digital şirketi arasında gerçekleşen OTC işlemi nedir? Over the Counter olarak bildiğimiz OTC işlemi, tezgâh üstü satılan ürünler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tezgâh üstü piyasa kavramında anlatılmak istenen ise, borsa dışında gerçekleşen işlemler olarak bilinmektedir. Bu piyasada gerçekleşen işlemlerde alıcı ve satıcı arasında, faks, telefon veya bilgisayar ağı üzerinden ticaret yapılmaktadır. Belirlenmiş kuralların olmadığı bu piyasada, fiyatlar pazarlık yoluyla belirlenir.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version