Muhabbit

Goldman Sachs Toplantısından Sıcak Gelişmeler, Bitcoin İptal!

Goldman Sachs ve müşterilerinin 27 Mayıs tarihli Bitcoin, altın ve enflasyon konu başlıklı toplantısı sona erdi.

Kripto

Goldman Sachs ve müşterilerinin 27 Mayıs tarihli Bitcoin, altın ve enflasyon konu başlıklı toplantısı sona erdi.

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, geçtiğimiz hafta Bitcoin, altın ve enflasyon konulu toplantısının çağrısını yapmıştı. Wall Street başta olmak üzere tüm dünyayı ilgilendiren bu toplantı az önce sona erdi.

İlk gelen bildiriye göre Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar için bazı kararlar verildi.

 

Kamuoyuna açıklanan ilk karar belgesinde Goldman Sachs, Bitcoin dahil olmak üzere kripto paraların bir varlık sınıfına ait olarak görmediğini açıkladı. Bunun yanı sıra belgede;

Son olarak da müşterilerimiz için uygun bir yatırım aracı olduğunu düşünmediklerini ileten Goldman Sachs, kripto paralar konusundaki tavırlarının açıkça belirtmiş oldu.

Bununla birlikte yaratılışından beri Bitcoin’e olan ilgiye de değinen Goldman Sachs, fiyat ve ilgi arasındaki korelasyonu da araştırmış. Verilere göre fiyatının artmasıyla beraber Bitcoin’e olan ilgi artmıştır.

Ayrıca Goldman Sachs, Bitcoin’in ve diğer kripto paraların kara ekonomiye alet olabileceğine de değindi. 2019 yılındaki PlusToken olayını örnek vererek ponzi düzenine alet olabilecekleri konusunda müşterilerini uyardı. Fidye olarak Bitcoin veya kripto para istenebileceğini veya darknet üzerinde kullanılabileceğine değindi. Bununla birlikte kara para aklamada Bitcoin ve diğer kripto paraların kullanıldığı ve sadece 2019 yılında 2,8 milyar dolarlık Bitcoin’in kara para aklama olayında kullanıldığını ekledi.

Son olarak da kripto para endüstrisinin henüz çok yeni olduğuna, kusurlarının olabileceğine ve bu yüzden de siber saldırılara çok açık olduğuna değinildi. 2011 yılından bu yana gerçekleşen bütün siber saldırıları sıralayan Goldman Sachs, milyarlarca doların siber suçluların eline geçtiğine değindi.

 

Son Yazılar

Exit mobile version