Muhabbit

Amerika’da “Gölge Bankacılık” Suçlamaları!

Amerikan Futbolu’nun vikingleri Minnesota Vikings’in eski bir yatırımcısı olan Reginal Fowler, hükümet tarafından kripto para borsalarına bağlı “gölge banka” hizmetlerini işletmekle suçlanıyor.

gölge bankacılık muhabbit

Amerikan Futbolu’nun vikingleri Minnesota Vikings’in eski bir yatırımcısı olan Reginal Fowler, hükümet tarafından kripto para borsalarına bağlı “gölge bankacılık” işlemlerini yürütmekle suçlanıyor.

Gölge bankacılık (Shadow banking), finans kuruluşu olmayan şirketlerin, yasal bir dayanağı ve bankacılık düzenlemelerine tabi olmadan bankacılık faaliyetleri yürütmesidir. Kimilerine göre, 2008’deki küresel krizin sebebi olarak görülmektedir. Bu yüzden de ABD hükümeti tarafından oldukça ciddiye alınan bir konudur.

Devam etmekte olan davada Fowler, kendisine teklif edilen anlaşmayı kabul etmeyerek suçsuzluğunu savundu.

Savcı tarafından 31 Ocak’ta sunulan bir mektuba göre, Fowler anlaşmayı reddetti. ABD hükümeti de anlaşma teklifini geri çekti. Uzlaşmanın sağlanamaması nedeniyle tek yolun mahkeme olduğu kesinleşmiş oldu.

Fowler, hükümetin anlaşma teklifini kabul etmiş olsaydı, olaylar büyümeden “suçluluğunu” kabul edip uygun cezayı çekebilirdi. Ancak suçsuzluğunu savunan Fowler, olayların büyüme ihtimaline karşı mahkeme yolunu seçti.

Anlaşma teklifinin reddi ile, mahkemenin 28 Nisan 2020 tarihinde görülmesi bekleniyor.

Ne İle Suçlanıyor?

Fowler, 2019 Nisan’ında İsrail asıllı Ravid Yosef ile Crypto Capital’e bağlı “Gölge Bankacılık” hizmetleri yürüttüğü iddiasıyla suçlandı.

Crypto Capital, Bitfinex, Kraken gibi faal olan borsaların yanı sıra, QuadrigaCX gibi iflasını vermiş olan kripto para borsalarının geleneksel para ile kripto para birimi arasındaki çevirimini sağlayan bir ödeme sistemidir.

Aralık ayında Fowler’ınn suçlamaların bir kısmından aklanamayacağı bekleniyordu. 1 şubattaki rapora göre, anlaşma Fowler’ın 371 milyon dolar karşılığında tek bir suçu kabul etmesi üzerineydi.

Son Yazılar

Exit mobile version