Muhabbit

Google Chrome, Brave’e Karşı Pazar Payını Kaybediyor!

Brave, ünlü firmaların pazar payına göz dikti!

Google Chrome

Popüler internet tarayıcısı Google Chrome, kullanıcılarından bazılarını yeni Brave tarayıcısına kaptırıyor. Bunun en büyük sebebi ise, Brave’in sağladığı gizlilik avantajı olarak görünüyor.

Forbes tarafından yayınlanan rapora göre, Brave tarayıcısı, 10 yıldan fazla pazar hakimiyetine sahip olan Google Chrome, Microsoft Edge ve Mozilla Firefox gibi tarayıcıların pazar yapını kırmaya başladı.

Brave, Brave Software Inc. tarafından Chromium tarayıcısına dayalı olarak geliştirilmiş ücretsiz ve açık kaynaklı bir internet tarayıcısıdır. Brave, reklamları ve internet sitesi izleyicilerini engeller. Kullanım kolaylığı ve arayüzünün yanı sıra, kullanıcılar internette sörf yaptıkça ve reklam izledikçe Basic Attention Token (BAT) kazanıyor.

Yakın zamanda Chrome’un gizli kayıtlarının ve kullanıcıların özel verilerinin paylaşıldığı konusunda bir toplu dava gerçekleşti. O zamandan bu yana, gizlilik konusu Google’ın açık bir sorunu haline geldi. Forbes’in aktardığı gibi, Brave’in CEO’su ve kurucu ortağı, şunları söyledi:

Kullanıcılar, gözetim kapitalizminden bıkmış durumda. Ve 20 milyon kişi, kontrolü kendilerine veren ve isteğe bağlı bir reklam ekonomisine sahip yeni bir internet ekosistemi için Brave’e geçti.

Eich ayrıca, “küresel gizlili hareketi yükseliyor ve bu dönüm noktası, gizliliği varsayılan olarak tüm internet kullanıcıları için bir standart haline getirme amacımızın ilk adımı.” dedi.

Tüm bunlarla beraber Brave tarayıcı, Kasım ayında 8.7 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına sahipken, bugün 20.5 milyon aktif kullanıcıya sahip. Günlük aktif kullanıcı sayısına bakacak olursak Brave, 3 milyondan 7 milyon kullanıcıya çıkarak yaklaşık %130’lık bir artış göstermiş.

Ayrıca belirtilenlere göre, teşvik sistemi kapsamında Brave, kullanıcılarına elde ettiği reklam gelirinin %70’ini paylaşıyor. Tüm bu detaylar birleşince, Google, Facebook, Apple gibi üst düzey teknoloji şirketlerinin kan kaybetmesi devam edecek gibi görünüyor.

Daha fazla Brave haberi için: Brave Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version