Muhabbit

Google Cloud, Web3 Uygulamalarına Geçiş İçin Blockchain Uzmanlarını İşe Alıyor!

Google Cloud, web3 teknolojisine genişlemek için blockchain uygulamalarına odaklanacak yeni bir ekip kurdu

google cloud

google cloud

Google’ın bulut depolama hizmeti Google Cloud, 27.01.2022 Perşembe günü, merkeziyetsiz web3 uygulamalarına geçişi kolaylaştırmak için blockchain uzmanlarından oluşan bir ekip kurduğunu duyurdu.

Google ve Amazon gibi bulut depolama hizmetleri, web2’nin merkeziyetçi yapısını temsil ederken; Google, bir taraftan merkeziyetsiz blockchain teknolojilerinin yaratacağı fırsatlardan yararlanmak istiyor.

Blockchain ekibinin başına daha önce Google’ın hukuk departmanında çalışmış olan Rich Widmann getirildi. Rich Widmann yeni oluşum hakkında bir tweet attı.

Google Cloud, geliştiricilerin blockchain ağları oluşturması için kullanabilecekleri araçlar sunuyor. Ayrıca Dapper Labs, Hedera, Thera Labs ve bazı kripto para borsaları gibi blockchain şirketlerini de müşteri olarak kabul ediyor.

Google Cloud ve Polygon Entegrasyonu

Google Cloud, kısa bir süre önce geliştiricilerin blockchain üzerindeki zincir verilerini daha kolay analiz edebilmeleri için Polygon ile bir entegrasyon süreci başlattı. Google, yeni blockchain ekibinin kaç kişi olacağı konusunda ise bir açıklama yapmadı.

Amazon AWS Şirketinde Blockchain Teknolojisi Aktif

Ayrıca bulut depolama alanında öncü olan Amazon AWS şirketi, ödeme uygulamaları ile ilgili blockchain teknolojisinde aktif hale geldi. Şirketin blockchain alanındaki altyapı girişimi Alchemy, Andreessen Horowitz (a16z) liderliğindeki C Serisi fon toplama turunda şirkete 3,5 milyar dolar değerleme kazandıran 250 milyon doları topladı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version