Muhabbit

Google’a Yeni ve Merkeziyetsiz Bir Rakip Geliyor!

Merkezsiz bir arama motoru kullanmak ister misiniz?

Google'a

Blockchain tabanlı girişim Presearch, Google’a daha özel bir alternatif olabilmek için merkeziyetsiz bir arama motoru yayınladı.

Presearch, tıpkı Brave’in kullanıcılarını reklamlar ile ödüllendirdiği gibi, kendi yerel tokenleri PRE ile ödüllendiriyor.

Ethereum tabanlı proje, arama yapan kullanıcıların kimliğini korumaya yardımcı olmak için bağımsız düğümler tarafından destekleniyor. Dahası, Presearch, Google’ın sahip olduğu tekeli kırabilmek için iyi bir alternatif.

Projenin başlangıcı, Colin Pape’nin geliştirdiği ShopCity.com içeriğinin, Google’ın algoritmasının altında kaldığı 2011 senesinde başlıyor. Şirket, ABD Federal Ticaret Komisyonu’na, sonuçların Google’ın kendi ürünlerini, ShopCity ürünlerine tercih eden algoritmadan kaynaklı bir şikayette bulunmuştu.

Tüm bu olayların sonunda Pape, bağımsız bir arama motoruna ihtiyaç olduğuna karar verdi ve bu yüzden Presearch’ü geliştirmeye başladı.

2017 senesinde yaşanan büyük boğa koşusu, Pape ve geliştirici ekibe bir fikir vermiş. O günlerde pazara nasıl girecekleri konusunda sıkıntılar yaşayan ekip, insanların arama moturunu kullandıkça uygulamanın yerel tokenini kazandığı bir sistem inşa etmeyi düşünmüş.

Yeni arama motorunun tam anlamıyla kullanıma sunulması önümüzdeki iki hafta içinde gerçekleşecek. Bu arada Presearch, yaklaşık 300.000 aktif olmak üzere 1.7 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya sahip olduğunu belirtiyor.

Geleneksel arama motorları reklamlar ile para kazanırken, Presearch insanların arama yapmak ve kendi düğümlerini çalıştırmak için PRE tokenleri kazanmalarına olanak tanır. CoinGecko’dan alınan verilere göre, PRE tokenin fiyatı 0.05 $ seviyesinde.

Pape, “Arama motorları, internet üzerindeki en merkezi ve en önemli araçlardan biridir. Dünya, insanlar tarafından, insanlar için oluşturulmuş bir arama motorunu hak ediyor ve işte Presearch tam olarak bu.” dedi.

Bakalım Pape’nin geliştirdiği Presearch, Google’a ya da diğer arama motorlarına bir tehdit olabilecek mi?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version