Muhabbit

Google’da Bitcoin Halving Aramaları Rekor Kırıyor!

Arama motorunda yapılan “Bitcoin Halving” aramaları tarihi zirveye ulaşmış durumda.

bitcoin halving

Google Trend’leri bize birçok konuda fikir verme özelliği ile öne çıkmakta. Bölgelere ve tarihlere göre spesifik bir konuda ilginin ne kadar arttığını gözlemlemek için en önemli yöntemlerden birisi, Google arama trendlerine göz atmak.

Google arama trendlerinde son günlerde dikkat çeken detaylardan birisi ise “halving” noktasında yatıyor. Arama motorunda yapılan “Bitcoin Halving” aramaları tarihi zirveye ulaşmış durumda.

Bitcoin için oldukça büyük bir öneme sahip olan “halving” önemini Google aramalarında da göstermeye başladı. Geçtiğimiz hafta ile birlikte zirveye ulaşan Bitcoin Halving aramaları, 11 yıllık Bitcoin tarihinde hiç bu kadar yükselmemişti. Bildiğiniz üzere halving tarihte ilk kez yaşanmayacak. Her 4 yılda bir kez yaşanan “halving” (ödül yarılanması) 3’üncü kez gerçekleşmiş olacak.

Halving ile ilgili bilginiz yok mu? Halving nedir diyorsanız aşağıdaki video birçok sorunuza ilaç gibi gelecektir.

Squanch ile Halving

Yaşanacak halving ile birlikte Bitcoin blok ödüller 12.5’ten 6.25’e düşecek. Bu sayede her 10 dakikada bir dolaşıma eklenen Bitcoin arzı, yarı yarıya bir azalma göstermiş olacak.

Halving Hep Yükseliş İle Eşleştiriliyor

Bitcoin’in dolaşıma eklenen arzında bir azalma manasına gelen halving etkinliği, genel olarak hep bir yükseliş dalgasına sebep olacağı fikri ile birlikte ortaya çıkıyor. Bu görüşü ortaya atanlar, ağdaki eforun aynı kalmasının yanında ödüllerin azalması ile birlikte bunun doğal bir süreç olarak yükselişe sebep olacağını düşünmekteler.

Fakat bu durmaksızın bir yükseliş olacağı anlamına gelmemeli. Bildiğiniz üzere 13 Mart tarihinde yaşanan tarihi düşüş ile birlikte Bitcoin fiyatı 3 bin $ seviyelerine kadar bir düşüş göstermişti. Devamında yaşanan yükseliş ile birlikte de Bitcoin 7 bin $ seviyelerinin üzerine çıkmayı başararak neredeyse yüzde 80’lik bir yükselişi hali hazırda gerçekleştirmiş durumda.

Bu noktada kimilerine göre Bitcoin halving fiyatlanması çoktan gerçekleşmiş olabilir.

Son Haftalarda Aramalarda Yaşanan Yükselişin Anlamı Ne

Yine de son birkaç hafta içerisinde yaşanan aramalarındaki devasa yükseliş, ilginin halving etkinliği yaklaştıkça arttığını bizlere göstermekte. Bitcoin’e olan ilginin ödül yarılanmasının yaklaşması ile birlikte artışa geçmesi sadece sektör içindeki kişilerin değil, sektör dışındaki kişilerin de radarına girmesi ile birlikte oluşmuş olabilir.

Bu noktada ne bir şey söylemek henüz mümkün gözükmüyor. 4 yılda bir yaşanan halving etkinliğini yaklaşık olarak 24 gün kalmış bulunuyor. Ödül yarılanması ise 630,000’inci blokta gerçekleşecek.

Sonuçları ise hep birlikte göreceğiz.

 

Son Yazılar

Exit mobile version