Muhabbit

Google’da Kripto Para Aramaları Zirveye Ulaştı!

Son zamanlarda yaşanan fiyat artışları kripto paralara olan ilgiyi artırdı.

Google-kripto para

Google-kripto para

Kripto para analitik şirketi The Tie tarafından yapılan bir araştırmaya göre Google’da “kripto para satın al” aramaları ciddi anlamda artış gösterdi. Elde edilen verilere göre Ocak 2021’de yapılan arama değerleri, 2018 yılında zirveye ulaşan eski değerlerin üzerinde yer alıyor.

Kripto para anahtar kelimesi arama oranları Google Trendler’de %100’e ulaşmış durumda. Buna benzer bir artışta son günlerin gözde kripto para birimi olan Ethereum’da gözlendi. Yakın zaman önce %65 olan Ethereum aramaları fiyat yükselişi ve yeni ATH’lerin görülmesi ile birlikte %100’e ulaşmış durumda. Bunun yanında Bitcoin ile ilgili yapılan aramalar ise artış göstermesine rağmen hâlâ 2017 boğa piyasasında yakalanan oranlara yaklaşamamış görünüyor.

Tie ayrıca, “en iyi kripto para uygulaması” ve “en iyi kripto para borsası” gibi arama terimlerinin verilerini de paylaştı. Belirtilen verilerde de keskin bir artış olduğu bildirildi.

Kripto Para

The Tie’ın araştırma analisti Treyce Dahlem, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

“Bu, gördüğümüz son fiyat artışları, Reddit’ten spekülatif yatırımcılar daha fazla varlığa iz bırakmak isteyenler veya hatta yatırımcıların enflasyona karşı bir koruma arayışında bir makro değişim nedeniyle meydana geliyor.Ayrıca kriptoya ilgi hızla artıyor ve yeni yatırımcılar ekosisteme girmenin en iyi yolunu arıyor.”

Yükselen arama trendleri, hem Ethereum hem de altcoinlerde artan ilgiyle örtüşüyor gibi görünüyor. Ethereum’un fiyatı, yılın başından bu yana iki katına çıktı ve 1.500 doların üzerinde yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu arada, Ocak ayında genel kripto para piyasası ilk kez 1 trilyon dolara ulaştı . İlk artış büyük ölçüde Bitcoin’den kaynaklanırken, altcoinler trilyon dolarlık değerlemeyi geçen ay daha büyük bir yoğunlukla destekledi. Bu süreçte, Bitcoin’in hakimiyet oranı Ocak başındaki % 72’lik yüksek bir seviyeden % 62’ye düştü.

Kripto paraların yoğun olarak bahsedildiği sosyal medyadaki etkileşimlerin de hızla arttığı ortaya çıkarıldı. Popüler sosyal medya platformu Twitter’da, kripto para birimi ile ilgili toplu tweet hacimleri 2020 Eylül ayında 1,3 milyon iken bu sayı 2021 Ocak ayında 3,3 milyona ulaştı. Bu da Ocak ayının toplam tweet hacminin, bir önceki yıla göre % 181 daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Tweet Hacimleri

Google arama eğilimleri genel olarak kripto para birimi piyasasındaki hareketlerle ilişkilendirilmektedir. Yapılan bu aramaların  kripto paralara olan benimsemenin habercisi olarak görülüyor.  

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version