Muhabbit

Grammy Ödüllü DJ Diplo Yeni Şarkısının Haklarını Token Karşılığında Satıyor

DJ Diplo piyasaya sürdüğü şarkıları token-temelli bir hale getiren şarkıcılar arasında adını yazdırdı.

Grammy ödüllü DJ Diplo

Grammy ödüllü DJ Diplo

DJ Diplo, piyasaya sürdüğü şarkıları token-temelli bir hale getiren şarkıcılar arasında adını yazdırdı. Grammy ödüllü şarkıcı yeni şarkısını Royal platformu üzerinden tokenlar karşılığında dinleyicilerin beğenisine sunacak.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

3 kez Grammy ödülü kazanan DJ Diplo’nun “Don’t Forget My Love” isimli single parçasını 31 Mart 2022 tarihinde Royal platformu üzerinde tanıtması bekleniyor.

Royal, sanatçıların token satışı yaparak fanlarına üretilen eserler üzerinde hak iddia etme imkanı sağladığı bir platform olarak öne çıkıyor.

DJ Diplo’dan önce rapçi Nas ve birkaç bağımsız müzisyen daha Royal üzerinden token satışı gerçekleştirmişti.

DJ 3LAU tarafından kurulan Royal, sanatçıların blockchain teknolojisini kullanarak bir yandan fanlarıyla farklı türde ilişkiler kurarken, bir yandan da yeni bir gelir kapısı elde etmesini sağlıyor.

DJ Diplo

Grammy Ödüllü Şarkıcı Fanlarıyla Mülkiyet Haklarını Paylaşmaya Hazır

Fanlar, Diplo’nun yeni şarkısını Royal üzerinden dinleyebilecek, aynı zamanda da şarkının mülkiyeti işlevi gören üç seviye token tipinden birini satın alabilecekler. Böylece gelecekte söz konusu fanlar şarkıya gelecek telif ücretlerinden pay alabilecek ve hatta tokenlarını satarak kâr elde edebilecekler.

“Altın” olarak bilinen ilk seviye tokenlar her biri 99 dolar değerinde 2000 tokendan meydana geliyor ve alıcıya %0,004 oranında bir mülkiyet hakkı sunuyor. “Platinyum” adı verilen orta seviye tokenlar ise 999 değerinde 100 tokendan oluşuyor ve $0,05 oranında mülkiyet hakkı sunuyor. Son olarak “Elmas” seviyesindeki tokenlar ise 9.999 dolar değerine sahip ve %0,7 mülkiyet hakkı vadediyor.

Tokenlar mülkiyet hakkı sunmanın yanı sıra bir takım avantajları da beraberinde getiriyor. Örneğin “elmas” tokenlara sahip olan bireyler Grammy ödüllü sanatçıyla yüz yüze buluşma imkanı elde ediyor.

Justin Blau

NFT Değil, Sınırlı Sayıda Dijital Varlık

Justin Blau, yani 3LAU’ya göre token’lar müzik endüstrisinin ekonomik yapısında büyük bir değişimin gerçekleştiğine işaret ediyor.

Blau, tokenların sanatçılara fanlarını tanımak ve onlarla bağ kurmak yönünde şimdiye kadar görülmemiş fırsatlar sunduğunun altını çiziyor ve ekliyor: “ayrıca sanatçılar eserleri için ortak bir ekonomik alan oluşturma imkanına da sahip oluyor.”

Her ne kadar teknik açıdan hepimizin bildiği NFT formatından bir farkı olmasa da, Royal tokenlarından “sınırlı sayıda dijital varlıklar” olarak bahsetmeyi tercih ediyor.

Blau’ya göre bir Royal tokenına sahip olmak diğer pek çok NFT’nin aksine bir koleksiyon parçasına sahip olmak anlamına gelmiyor.

Royal token’lar gerçek mülkiyet haklarına karşılık geldiği için fanlar ile müzisyen arasında bir bağ kurmanın ötesinde iki taraf için de bir gelir kaynağı haline geliyor.

Nas ve the Chainsmokers gibi müzisyenlerden destek gören Royal, şimdiye dek 70 milyon dolar’dan fazla yatırım topladı ve tokenları benimseyen müzik sektörünün öncü platformu haline geldi. Royal’ın sektördeki rakipleri arasında Catalog ve Sound gibi platformlar yer alıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version