Muhabbit

Grammy Ödüllü Müzik Yapımcısı Ilmind, Sektörü NFT’lerle Yenilemek İstiyor

Grammy ödüllü müzik yapımcısı Ramon “Illmind” Ibanga Jr., sektörü NFT koleksiyonlarıyla yenilemeye kararlı olduğunu dile getirdi.

NFT-Müzik-Muhabbit

NFT-Müzik-Muhabbit

Sanatçıları bir araya getiren NFT’ler yaratmasıyla ünlü Grammy ödüllü müzik yapımcısı Ramon “Illmind” Ibanga Jr., sektörü NFT koleksiyonlarıyla yenilemeye kararlı olduğunu dile getirdi.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Squad of Knights isimli yeni çıkan müzisyenleri bir araya getirmek ve onlara danışmanlık sağlamak amacıyla çıkardığı NFT koleksiyonu sayesinde Illmind, sektörde şimdiden kalıcı iz bırakan Web3 öncülerinden biri oldu.

Illmind geçmişte hip-hop dünyasının önde gelen isimleri Ye, Drake, Beyonce, 50 Cent ve Kendrick Lamar’ın yapımcılığını üstlenmişti. Grammy ödüllü sanatçı NFT’lerin müzik sektörünü tüm sanatçılar için daha iyi bir yer haline getireceğine inanıyor.

Illmind’in NFT’lerle olan geçmişi 2020 senesinin sonbaharına kadar uzanıyor.

Müzik yapımcısı olduğumuz için bizim yaptığımız her şey dijital düzlemde yer alıyor. Şu sıra uğraştığımız konuların başında; telif hakkı ihlalleri, DMCA’lar ve bazı ses paketlerinin mülkiyet hakkı problemleri geliyor. Haliyle, NFT’lerin dijital dosyaların gerçekliğini garanti ettiğini duyduğum anda konuya ilgim canlandı. Sonrasında da basit ama orijinal 10 ses dosyasından oluşan bir NFT koleksiyonunu piyasaya sürmeye karar verdim.

Ilmind’in bu ilk NFT koleksiyonu Şubat 2021 tarihinde 4,5 Ethereum, yani o zamanın değeriyle yaklaşık 15.700 dolar karşılığında satıldı.

Bu inanılmaz bir rakamdı çünkü normalde ses dosyaları 30 dolar gibi bir rakama satılıyor.

Grammy ödüllü yapımcının mevcut NFT koleksiyonu ise 8.888 parçadan oluşuyor ve yine Ethereum ağı üzerinde yer alıyor. Knights isimli koleksiyondan alınan parçalar bir nevi üyelik kartı işlevi görüyor. Diğer bir deyişle, Knights koleksiyonundan NFT’lere sahip olan kişiler şarkıcıların ve ses mühendislerin rahatlıkla birbirleriyle iletişim haline geçebildiği bir dijital topluluğun parçası haline geliyor.

Bu topluluk aracılığıyla ortaya çıkan şarkılardan herhangi bir gelir elde etmeyeceğinin altını çizen Ilmind, mülkiyet haklarının tamamının sanatçının kendisine ait olduğunu belirtti.

Toplulukla iş birliği gerçekleştirerek çeşitli projeler üreten NFT sahiplerini bekleyen ödül ise, $KNIGHT isimli bir sosyal token. Bu tokena sahip kişiler tokenlarını kayıt stüdyolarına erişim gibi çeşitli ödüllerde kullanabiliyor. Tokenların Moonwalk Web3 yaratıcı programı tarafından geliştirildiği ifade ediliyor.

Ilmind’in NFT sektöründeki projelerine katkı sağlayan isimlerin arasında Sony Music’in Pazarlama Departmanının ve A&R’ın Başkan Yardımcısı Jonathan Master dikkat çekiyor. Master’ın projeye dahil oluşu, sanatçılara NFT’ler aracılığıyla geleneksel yapım şirketlerine erişim imkanı da sunuyor.  

Illmind

Grammy Ödüllü Sanatçı Web3 Müzik Platformlarına Karşı Mesafeli

NFT’lere olan sonsuz güvenine rağmen Web3 müzik platformları söz konusu olduğunda Ilmind biraz daha tutucu bir duruş sergiliyor. Grammy ödüllü yapımcı Sound.xyz, MintSongs ve Royal gibi platformlara bakış açısını şu sözlerle ifade etti:

Bu platformlar ne derece ana akım tarafından kabul görebilir emin değilim. Çünkü ortalama bir fan, token toplamaya dair herhangi bir fikre sahip olmayabilir. Onların tek isteği seni konserde görmek ve yeni albümünü dinlemek. Bu platformların yaygınlaşması zaman alacak ve sanmıyorum ki gelecekte de müzik dünyasının yeni standardı bu platformlar olsun.

Ilmind’e göre müzik dünyasını revize etme görevi fanlara değil, sanatçılara ait.

Müzik çok erişilebilir bir sanat. Bence fanların NFT müziğe olan erişim problemlerini çözmemiz gerekiyor. Müzisyenlerin fanlarına neden bir müziği dinlemek için 10 ETH ödemeleri gerektiğini açıklamak ve bu alışverişi haklı çıkartacak ödüller, hizmetler sunmak üzerine kafa yorması gerektiğini düşünüyorum.

Ilmind Web3 sanatçılarıyla büyük yapım şirketleri arasındaki çatışmanın ise bir savaşa dönüşmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Bunun sürdürülemez olduğunu düşünen Ilmind’e göre sektör ya feshedilip yeniden kurulmalı, ya da bir şekilde Web3 ile ortak bir şekilde var olmanın bir yolunu bulmalı.

“Ben şahsen feshetmeyi tercih ederim. Dalga geçiyorum tabii.”

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version