Muhabbit

Grayscale ABD Eski Başsavcısını İşe Aldı!

Bitcoin ETF başvuruları sürekli olarak reddedilen Grayscale’den önemli bir hamle geldi

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale Investments LLC, önemli bir hamleyle gündeme geldi. Hatırlayacağınız üzere Grayscale uzun süredir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC), GBTC ürününün Bitcoin ETF’ine çevrilmesine yönelik birçok başvuruda bulunmuştu. Fakat SEC’ten bu konuya ilişkin herhangi bir onay alamadı. Durum böyle olunca milyarlarca dolarlık kripto para yatırımlarına aracılık eden şirket bir sonraki dava sürecini düşünerek, önemli bir hamlede bulundu.

 Grayscale Investments, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Bitcoin ETF’lerini sürekli reddetmesi üzerine ABD’nin eski Başsavcı Yardımcısını işe aldı. Kamuoyu Grayscale’in bu hamlesini ise SEC’e bir gözdağı olarak nitelendiriyor.

Grayscale Şirketi, Hukuki Süreçlere Girmeye Hazır Durumda!

Grayscale Investments LLC

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale Investments şirketi 19,8 milyar dolarlık Grayscale Bitcoin Trust fonu hakkında SEC’ten çıkacak kararı bekliyordu ancak 19 Ekim 2021 tarihinden beri beklenen karar henüz gelmedi. SEC, sürekli olarak kararı erteledi ve hala net bir sonuç elde edilemedi. Son karar tarihi 6 Temmuz 2022 olarak belirlenmişti fakat uzmanlar SEC’in bu durumu daha da uzatabileceği düşüncesinde.

Grayscale ise son karara 1 ay kala Başsavcı Yardımcısı Don Verilli’yi işe alarak durumun hukuki sürece yansıyacağının da sinyallerini vermiş oldu.

Grayscale İletişim Başkan Yardımcısı Jennifer Rosenthal, ise konuyla ilişkili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) ETF’e dönüşme konusundaki kararlılıklarında hiçbir değişiklik yoktur.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version