Muhabbit

Grayscale, Yatırımcılarından SEC’ye Baskı Yapmasını İstedi!

Dijital varlık yönetim şirketi Grayscale, Spot Bitcoin ETF’i başvurusunda bulunmuştu. Şimdi de konu ile ilgili kampanya düzenliyor.

spot bitcoin etf başvurusu

grayscale etf başvurusu

Dünyanın en büyük dijital varlık yönetim şirketi Grayscale Investments, geçtiğimiz gün bir kampanya başlattı.

Yönetimi altında 25,7 milyar dolarlık Bitcoin Trust (GBTC) bulunan Grayscale, yatırımcılarından Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) baskı yapmasını istiyor. Amaç ise ellerindeki GBTC varlığının Spot Bitcoin ETF’ine dönüştürülmesi.

İlginizi çekebilir: GBTC Nedir? Bitcoin ETF’sinden Farkı Nedir?

Grayscale Spot Bitcoin ETF’i Açmak İstiyor

Salı günü (22.02.2022) Grayscale yaptığı duyuru ile bir kampanya başlattı. Bu kampanya ile Amerikalı yatırımcılar Grayscale’ın stratejisi konusunda eğitilecek ve eğitim alan yatırımcıların SEC’ye yorum göndermesi sağlanacak.

Grayscale, yönetimi altındaki 25,7 milyar dolarlık GBTC’yi, SEC’nin onayı ile diğer bir yatırım aracı olan “Spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu”na, yani Spot Bitcoin ETF’ine dönüştürmek istiyor.

İlginizi çekebilir: ETF Nedir? Kripto Para ETF’lerinin Özellikleri Nelerdir?

Grayscale, Spot Bitcoin ETF’i işletmek konusundaki başvurusunu 19 Ekim 2021 tarihinde yapmıştı. SEC ise bu başvuruyu hemen değerlendirmeye almadı ve bunun için daha uzun bir süreç gerektiğini açıkladı.

4 Şubat 2022 tarihinde ise SEC komisyonu, Grayscale’den gelen bu başvuruyu değerlendirmek üzere halka yorum yapma çağrısında bulundu.

SEC şimdiye kadar yalnızca Bitcoin ETF başvurularını kabul etmişti. Grayscale’den gelen Spot Bitcoin ETF başvurusu ise değerlendirilmeye devam ediliyor.

Daha fazla Grayscale haberi için buraya bakabilirsiniz.

Kampanya Devam Ediyor

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein ise SEC’nin süreci uzatmasına katılmıyor. CEO’ya göre Amerikalı yatırımcılar Bitcoin için diledikleri enstrümanda yatırım yapma hakkına sahip olmalılar. Sonnenshein konu ile ilgili şunları söylüyor:

Bugün artık, dijital varlıklar dünya çapında benimsenmeye başladı ve kırılım noktasını çoktan aştık. Regülasyonlar güvenlilik için önemlidir ancak çağ dışı da kalmamamız gerekiyor.

Grayscale başlattığı kampanya ile Amerikalı yatırımcıları aydınlatmak ve SEC’ye baskı yapılmasını sağlamak istiyor. Michael Sonennshein, başlatılan kampanyanın şimdiden iyi sonuçlar verdiği görüşünde:

Yatırımcılar şimdiden yüzlerce yorum gönderdi. GBTC’nin ETF’e dönüşecek olması birçok insanı yakından ilgilendiriyor ve bunu istiyorlar.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version