Muhabbit

Grayscale’den Bitcoin Cash ve Litecoin İçin Önemli Adım!

Dün yapılan açıklama ile birlikte Bitcoin Cash Trust ve Litecoin Trust ürünlerinin halka açık hale getirildiği duyuruldu.

grayscale investment

Kripto para yatırım şirketlerinin en başında gelen Grayscale Investments yeni duyurusu ile altcoin yatırımcılarını heyecanlandırdı.

Dün yapılan açıklama ile birlikte Bitcoin Cash Trust ve Litecoin Trust ürünlerinin halka açık hale getirildiği duyuruldu.

Trust ürünleri ile birlikte yatırımcılar kripto paralara direkt olarak alım-satım ve saklama işlemi gerçekleştirmeden erişim sağlayabiliyor. Açıklamada hisselerin OTC marketleri üzerinde işleme açıldığı belirtilmiş durumda. Ürünlerin sembolleri ise Bitcoin Cash Trust (BCGG) ve Litecoin (LTCN) şeklinde.

Her iki kripto para için de “trust” ürünü bir süredir bulunan şirket işlemleri halka açık hale getirmemişti. Yeni adım ile birlikte işlemler halka açık hale gelmiş durumda. Duyuru öncesinde hisseler sadece kurumsal yatırımcılara özel teklifler ile açılıyordu.

Grayscale ürünleri ise tam anlamıyla kurumsal yatırımcıların seveceği türden. Güvenli saklama hizmeti ile birlikte finansal anlamda “audit”leri gerçekleşmiş ve vergi raporu sunan ürünler kurumsal yatırımcılar tarafından oldukça seviliyor.

Grayscale Yöneticisi Michael Sonnenshein konu ile ilgili olarak yatırımcıların direkt olarak broker hesaplarından Bitcoin Cash ve Litecoin ürünlerine ulaşabilmelerini sağladıklarını ve bu durumun oldukça heyecan verici olduğunun altını çizdi.

Trust ürünlerinin ilk işlemi Grayscale sponsorluğunda Mart 2018’de yatırımcılara satılması ile gerçekleşmişti.

Grayscale ise elinde bulundurduğu kripto para miktarı ile kripto piyasasında oldukça önemli bir aktör konumunda.

Sadece iki hafta içerisinde portföyüne önemli miktarda BTC ekleyen şirket Bitcoin Trust ürünü aracılığı ile kurumsal yatırımcılara Bitcoin yatırımı yapma imkanı da sunmakta.

Son Yazılar

Exit mobile version