Muhabbit

Griffin Gaming Partners, 750 Milyon Dolarlık Oyun ve Web3 Fonu Başlattı!

Oyunla ilgili yatırımlarda uzmanlaşmış bir yatırım şirketi olan Griffin Gaming Partners (GGP), 750 milyon dolarlık fon topladığını duyurdu

Oyun şirketi Metaverse Web3 Yatırım

Oyun şirketi Metaverse Web3 Yatırım

Oyunla ilgili yatırımlarda uzmanlaşmış bir yatırım şirketi olan Griffin Gaming Partners (GGP), 750 milyon dolarlık fon topladığını duyurdu. GGP, web3 veya blok zinciri tabanlı oyun girişimlerini desteklemek için bu fonu başlattı.

Griffin Gaming Partners, topladığı fonla beraber blok zinciri destekli veya geleneksel oyunlar oluşturan şirketlere erken yatırım yapmaya odaklanacak. 750 milyon dolar toplayan şirket, interaktif eğlence yatırımları için toplanmış en büyük fonlardan biri olduğundan bahsetti.

Çoğu insan için oyun oynamak, film izlemek, müzik dinlemek ve kitap okumak gibi aktiviteler boş zamanlarda yapılan eğlenceli şeyler olarak tanımlanabilir. Firmadan gelen verilere göre tek başına oyun, film, müzik ve kitapların toplamından daha fazla tercih ediliyor.

Oyun oynamanın çağımızda en çok tercih edilen eğlence biçimi olduğunu söyleyebiliriz. Griffin Gaming Partners’in paylaştığı verilere göre, oyun sektörünün önümüzdeki on yıl içinde %248 oranında büyümesi bekleniyor. Bunu bir fırsat olarak gören Griffin Gaming Partners, bu yüzden 750 milyon dolarlık bir fonla sektöre olan yatırımını artırmak istemiş olabilir.

Firmanın kurucu ortaklarından Peter Levin, bu fonların nasıl harcanacağına açıklık getirdi. Levin, Forbes’a verdiği bir röportajda şunları söyledi:

Portföyümüzde hiçbir zaman çok fazla şirket bulunmayacak. Disiplinli bir şekilde yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz.

Griffin Gaming Partners, 2021 Kasım ayında 235 milyon dolarlık bir fon başlatmıştı. Toplanan 750 milyon dolarlık fonla beraber şirket neredeyse 1 milyar dolardan fazla varlığı yönetiyor.

metaverse dünya

Web3 ve Metaverse

Metaverse ve web3, kripto para piyasasını son zamanlarda canlı tutan kavramlardan biri oldu. NFT ile başlayan bu trend web3 ve metaverse ile devam ediyor. Son zamanlarda metaverse ve NFT’ler söz konusu olduğunda kullanıcılar o kadar da ilgi duymamaya başladı. Birçok blok zincirinde birçok proje çıktı ve çoğu neredeyse başarılı olamadı.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Şirketler, blok zinciri tabanlı oyunların geleceği konusunda kararlı görünüyor. Birçok şirket hala çoğu blok zinciri tabanlı oyun girişimlerine yatırım yapıyor. GGF, kullanıcıların akıllı NFT’ler oluşturmasına olanak tanıyan bir protokol olan Alethea AI’yı ve Solana tabanlı bir metaverse oyun platformu olan Chill Chat’e yaptığı yatırımlarla, farklı şirketlere fon sağlamış oldu.

Ancak Griffin Gaming Partners, sadece oyun şirketlerine yatırım yapan bir şirket olarak kendini sınıflandırmıyor. GGF, diğer teknolojilerin ve oyun oynamanın kesiştiği noktada bulunan şirketlere de yatırım yapmaktadır. Bu nedenle firma, bir oyun olmasa da çoğu oyuncunun oyun oynarken kullandığı sesli ve görüntülü chat programı Discord gibi girişimlere şimdiden yatırım yaptı.

Firmanın yönetici ortağı Nick Tuosto’ya göre, yatırımlar Griffin Gaming Partners’ı oyun ile ilgili yatırımlarını bir üst seviyeye taşıyor. Tuosto sözlerine şu şekilde devam etti:

Bizim tezimiz, özel odaklanmamız ve analitik yeteneklerimizle, muazzam miktarda veriyi anlamlandırabilmemiz ve köşeleri görmemizdir.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version