Muhabbit

Gryphon ve Sphere 3D Anlaşmayı İptal Etti! Ancak Karbon Nötr Madenciliği Devam Ediyor!

Planlanan birleşme iptal edildi. Ancak iki şirket de madencilik faaliyetlerinde karbon nötrlüğünü hedefliyor.

Bitcoin Madencilik Genel2

Bitcoin Madencilik Genel2

Gryphon Digital Mining ve Sphere 3D beraber bir anlaşma yaparak güçlerini birleştireceklerini açıklamışlardı. Ancak bu anlaşma şimdilik iptal edildi. İki firma da sahip oldukları vizyonu değiştirmedi ve karbon nötr madenciliği operasyonları üzerinde çalışmaya devam ediyorlar.

İki kripto para madenciliği şirketinden, 4 Nisan 2022 tarihinde ortak bir açıklama yapıldı. Anlaşmanın şimdilik iptal edildiği ifade edildi Buna sebep olarak; değişen piyasa koşulları, çok fazla zaman geçmesi ve şirketlerin göreceli finansal pozisyonları öne sürüldü.

Anlaşmanın karşılıklı bir şekilde feshedildiğini söyleyebiliriz. Her iki firma da karbon nötr odaklı Bitcoin (BTC) madencilik tesisleri inşa etme planlarına devam ediyor. İlerleyen zamanlarda yeni bir anlaşmayla iki firmayı iş yaparken görebiliriz.

Anlaşma 2021 Haziran ayında duyurulmuştu. İki şirket Gryphon adı altında güçlerini birleştirecekti. Bununla birlikte, Gryphon’u halka açık bir şirket haline getireceklerdi.

Gryphon, 500.000 karbon nötr kredisi alarak ilk karbon negatif madenci olduğunu iddia ediyor. Gryphon CEO’su Rob Chang konu ile ilgili şunları söyledi:

Her iki şirketin karşılıklı başarısını dört gözle bekliyorum. Yakın bir çalışma ilişkisine sahip olduklarını biliyoruz.

Gryphon, Sphere’in 1.000 cihazlık madencilik teçhizatını yönetiyor. Sphere bu teçhizatı Haziran ayına kadar 59.000 cihaza kadar büyütmeyi planlıyor. Bununla birlikte Gryphon, blok zinciri altyapı sağlayıcısı Core Scientific tarafından bir araya getirilen 7.200 madencilik cihazını da kontrol ediyor.

Geçen Temmuz ayında Gryphon, hash gücünü saniyede yaklaşık 720 petahash’a (PH/s) yükseltmesini sağlayan 48 milyon dolar değerinde 7.200 adet Antminer adında madencilik cihazı satın aldı.

Madencilik ve Çevreye Olan Etkisi

2021 yılından itibaren Bitcoin madenciliğinin çevreye olan etkisi, dünyadaki düzenleyicilerin odak noktası haline geldi. Karbon nötr tesislerin işletilmesi, bu konu ile ilgili endişeleri ortadan kaldırabilir.

Amerika’nın en büyük hash gücü sağlayıcılarından biri olan New York eyaleti, çevre ajansına madenciliğin çevre üzerindeki etkisini keşfetmesi için araştırma yapmasını önerdi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version