Muhabbit

Güney Afrika Emeklilik Fonları Artık Kripto Paralara Doğrudan Yatırım Yapamayacak!

Güney Afrika’da fonlar ile doğrudan kripto para yatırımı yapılamayacak!

Afrika'da

Güney Afrika emeklilik fonları, yeni kurallarla beraber kripto para birimlerine direkt olarak yatırım yapamayacak. Cuma günü (29 Ekim 2021) Hükümet Gazetesinde yayımlanan maddeye göre, herhangi bir fon, doğrudan veya dolaylı olarak kripto para varlıklarına yatırım yapamayacak. Bununla birlikte portföy yöneticilerinin, fonların %3’üyle kripto paralara yatırım yapmasına izin veren mevcut sistem değişikliğe uğrayacak.

Güney Afrika hükümeti kripto paraları şu şekilde tanımlıyor: Bir merkez bankası tarafından verilmeyen, ancak ödeme ve yatırım aracıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından elektronik veya dijital olarak alınıp satılabilen, aktarılabilen veya saklanabilen herhangi bir dijital değer.’

Güney Afrika’nın kripto para tanımına göz atarsak, bu tanım değiştirilemez “token”ları da (NFT’ler) hedef alıyor. Güney Afrika’daki mali düzenleyiciler kripto paraları düzenleme konusunda hızlı davranmak istiyor. Mali düzenleyicilerin bu konuda hızlı olmasının sebebi ise, perakende yatırımcıların, yatırım firmaları tarafından çok fazla kez dolandırılması olarak belirtiliyor.

Fon Sahipleri Kripto Para Alanına Yatırım Yapmaya Başlıyor!

Kanada’nın en büyük ikinci emeklilik fonu CDPQ da kripto para alanına girdi. Yine geçtiğimiz ay, iki ABD emeklilik fonu, Fairfax County Polis Memurları Emeklilik Sistemi ve Fairfax County Çalışanları Emeklilik Sistemi’nin de kurul onaylarını bekleyen kripto para yatırım hedefleri olduğu bildirildi.

Parataxis Capital Management’ın da çeşitli kripto para birimleri satın alan ve kripto para türevleri ticareti yapan ana fonuna toplam 50 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planladığı belirtildi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version