Muhabbit
Güney Afrika

Güney-Afrika-Muhabbit

Güney Afrika Kripto Paralara Yönelik Yasal Düzenlemeleri 2022’de Tamamlayacak

Güney Afrika Hazinesi, dijital varlık hizmet sağlayıcılarının sorumlu kurumlar olarak dahil edilmesini sağlayacak mali yasalardaki değişikliklerinin 2022’de tamamlanmasını planlıyor.

Güney Afrika Hazinesi kripto para ve varlıklarının hizmet sağlayıcılarının da Finansal İstihbarat Merkezi (FIC) Yasası kapsamında sorumlu kurumlar olarak listelenmesinin önünü açacak yasal düzenlenmelerin 2022 yılı içerisinde tamamlanmasını hedefliyor.

İlginizi çekebilir: Kripto Para Madenciliği Nedir?

Yeni yasal düzenleme Güney Afrika’nın kara para aklama ve terörün finanse edilmesine yönelik mücadelesi kapsamında ele alınıyor.

Kara para aklama ve terörün finanse edilmesi Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından tespit edilen ve Güney Afrika’nın genel anlamda zayıf olduğu noktaların başında geliyor.

Hazine, yeni düzenlemelerin 2022 içerisinde FIC yasasını FATF tarafından belirlenen standartlarla aynı noktaya getirmesini hedefliyor. Hazine bütçe inceleme belgesi yapılması öngörülen değişiklikleri şu sözlerle açıklıyor:

Bu değişiklik, kara para aklama ve dijital varlıklar yoluyla terör finansmanı konusundaki endişeleri giderecek. Ayrıca yasaları da FATF tarafından dijital varlıklara dair belirlenen standartlarla paralel hale getirecek.

Güney Afrika Hazinesi’nin açıklaması Hükümetler Arası Fintech Çalışma Grubu (IFWG)’nin dijital varlıkların düzenlenmesi çağrısında bulunmasından yalnızca birkaç ay sonra gerçekleşti.

Güney Afrika Hazinesi

Güney Afrika Kripto Para Düzenlemelerinin Kapsamını Genişletecek?

Hazine aynı zamanda Mali Müşavirlik ve Aracılık Hizmetleri Yasası (FAIS) kapsamında kripto paraların ve varlıkların finansal ürünler olarak kabul görmesi üzerine çalıştıklarını da ifade etti. Hazine bu girişimiyle Güney Afrikalı kripto para kullanıcılarının haklarını korumayı hedefliyor.

Mevcut yasaları güncellemenin yanı sıra, Güney Afrika Hazinesi kripto para varlıklarının 1961 tarihli Borsa Kontrol Yönetmelikleri kapsamında da düzenlenmeye tabii tutulması gerektiğini belirtti.

Açıklamada yüksek enerji tüketimine neden olan ve çevreye zarar veren kripto para madenciliğinin nasıl düzenlenebileceği üzerine çalışıldığı da ifade edildi.

Hazinenin önümüzdeki aylarda dijital varlıkların sebep olabileceği potansiyel tehlikelere dair de bir açıklamada bulunması bekleniyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version