Muhabbit

Güney Afrika’da Kripto Para Borsalarına Yapılan Uyarıların Nedeni Belli Oldu!

Güney Afrika’nın global ölçekli kripto para borsalarına yaptırımlarda bulunduğu iddiaları dolaşırken, FSCA başkanından açıklama geldi.

Güney afrika bitcoin

Güney afrika bitcoin

Güney Afrika finans sektörü düzenleyici kurumu icra başkanı Brandon Topham, bilinenin aksine Güney Afrika’nın önemli kripto para borsalarına kripto paralar sebebiyle uyarılar yapmadığını söyledi. Başkana göre uyarıların sebebi, kripto para borsalarının türev ürünler için ülkeden izin almamış olması.

Borsalar Türev Ürünler Sunmak İçin Yetkili Değil

Güney Afrika finans sektörü düzenleyici kurumu Financial Sector Conduct Authority (FSCA) yetkilisi yaptığı açıklamada, ülkelerinde global ölçekteki kripto para borsalarını hedef aldıklarını söyledi. Hedef almalarının sebebi ise borsaların, kullanıcılarına kripto paraları kullanarak türev ürünler sunmaları.

Bitcoin.com’dan aktarılan bilgiye göre Güney Afrika düzenleyici kurumu FSCA daha öncesinde de halka açık uyarılarda bulunmuştu. FTX, Binance ve Bybit gibi borsalar bu uyarılarla bazı servislerini ülke özelinde kaldırmıştı.

FSCA’in halkı koruma amaçlı uyarıları devam ediyor ve bazı kaynaklar spekülasyon yaratarak Güney Afrika’nın kripto para borsalarına savaş açtığını iddia ediyor. Ancak yapılan açıklamaya göre FSCA, borsalara kripto paralar ile ilgili bir uyarıda bulunmuyor.

FSCA Başkanı Brandon Topham, bu spekülasyonlara karşı bir açıklama getirme ihtiyacı oluştuğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

Ülkemize kaydını yaptırmayan ve türev ürünler sunan kripto para borsaları ile görüşmelere başlayacağız.

Daha fazla Güney Afrika haberi için buraya bakabilirsiniz.

Yaklaşan Düzenleyici Politikalar

FSCA yetkilisinin aktarımına göre kurum, önümüzdeki zamanlarda düzenleyici bir politika belirleyecek ve Güney Afrikalı kripto para yatırımcıları daha fazla koruma altına alınacak.

Düzenleyici bir ortam yaratarak yatırımcıları korumayı amaçlıyoruz. Bunun yolu da kripto para borsalarının gerekli kayıt işlemlerini yapmasından geçiyor. Yakında düzenlemelerimizi tamamlayacağız.

Yetkilinin ifadesine göre ülkede bu regülasyonlar işleme alındığında, Güney Afrika dünyanın en önde gelen kripto para ülkelerinden biri olacak.

Öte yandan Brandon Topham, regülasyonların kripto para borsalarının gelişimini engellemeyeceğini söylüyor. Aksine FSCA, kripto para borsalarının gelişmesi için bir dizi düzenleme de getirecek. Ancak Brandon Topham’a göre bunun için, biraz daha vakit var.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version