Muhabbit

Güney Kore Başkanlık Seçimlerini Kripto Para Dostu Yoon Suk-Yeol Kazandı!

Yoon Suk-yeol 2022 Ocak ayındaki açıklamalarında, “Gerçeklikten uzak ve mantıksız olan düzenlemeleri elden geçirmeliyiz” demişti.

Bugün (10.03.2022) Yoon Suk-yeol Güney Kore’nin yeni cumhurbaşkanı olarak seçildi. Yoon, ülkedeki mantıksız kripto para düzenlemelerini elden geçirme sözü veren kripto para dostu bir aday olarak tanınıyor.

Yoon Suk-yeol 2022 Ocak ayındaki açıklamalarında, “Gerçeklikten uzak ve mantıksız olan düzenlemeleri elden geçirmeliyiz” demişti.

Ayrıca Güney Kore’deki kripto para piyasasının endişe etmemesi için negatif bir düzenleme sistemini benimsemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Aslında Yoon’un cumhurbaşkanlığını kazanma başarısı, Güney Kore’de kripto varlık endüstrisinin düzenleyici tartışmalarına sahne olduğu bir zamanda geldi.

Güney Kore’de Kripto Paralar ve Düzenlemeler

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC); 2021 Mart ayında bir açıklama yaparak, kara para aklama ile mücadele etmek için yeterince çaba göstermeyen kripto para şirketlerini çökertmek istediğini söylemişti.

Buna göre ise 20 Nisan 2021’den itibaren borsalar şüpheli etkinlikleri bildirmedikleri ya da oturum açma işlemlerini sürdürmedikleri takdirde 26.000 dolar ila 52.000 dolar arasında para cezası gibi yaptırımlara maruz kalıyorlar.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC); 2021 Haziran ayında, platformlarda çapraz ticareti önleyeceğini söylemişti ve Güney Kore kripto para borsaları büyük bir darbe almıştı. Kurum, çapraz ticareti kısıtlamanın kripto para borsalarının fiyat manipülasyonunu önleyeceğine inanmıştı fakat borsalar bu kuralın kendilerini işsiz bırakacağından korkuyordu.

Ayrıca borsaların bir lisans başvurusunda bulunmaları için 24 Eylül 2021’e kadar süre verildi ve başvuru yapmayanların artık Güney Kore’de faaliyet göstermelerine müsade edilmedi.

Güney Kore Siyasetinde Kripto Paralar


Yoon Suk-yeol, Güney Kore’nin cumhurbaşkanlığını kazandı ancak adaylar arasında tek kripto para dostu aday o değildi. Güney Kore seçimlerindeki bir başka başkan adayı olan Lee Jae-myung, seçim kampanyasına para toplamak için NFT’leri kullandı.

Lee Jae-myung’ın kampanya yetkilisi bu yılın başlarında Yonhap News’e verdiği röportajda şu açıklamayı yaptı:

20’li ve 30’lu yaşlarındaki genç nesil; sanal varlıklar, NFT’ler ve metaverse dahil olmak üzere gelişen teknolojilerle ilgilendiğinden, bu tür bir bağış toplama onlara çekici gelebilir.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version