Muhabbit

Güney Kore, Do Kwon’a Bağlı Bitcoin Hesaplarını Dondurmak için Harekete Geçti

Do Kwon’un Bitcoin hesapları dondurulacak mı?

Kripto para kışını başlatan olay olarak görülen Terra çöküşü sonrası, Terra Labs Kurucusu Do Kwon için tutuklama kararı çıkmıştı. Güney Kore hükümeti şimdi Kwon’u köşeye sıkıştırmak için Kwon’un kripto para hesaplarını dondurmaya çalışıyor.

Güney Koreli savcılar, yasaları ihlal ettiği iddiasıyla tutuklamak istedikleri kripto para girişimcisi Do Kwon ile bağlantılı varlıkları dondurmak için borsalara istek yolluyor. 27 Eylül 2022 Salı günü CoinDesk’te yayımlanan habere göre savcılar, Kwon’un Luna Foundation bağlı bir cüzdandan KuCoin ve OKX’te bulunan farklı cüzdanlara taşınan 3.313 Bitcoin’in (yaklaşık 67 milyon dolar) dondurulması için talepte bulundu. Seul Güney Bölge Savcılığı’ndan bir yetkili de CoinDesk’in haberini doğruladı ancak daha fazla bilgi vermedi.

KuCoin ve OKX borsalarından ise talep hakkında bir cevap veya yorum henüz gelmedi.

Güney Kore, Terra Stablecoin ekosisteminin çöküşünden sonra tahmini 60 milyar dolar kayıp için Do Kwon’un yanında 5 kişi için de tutuklama emri çıkarmıştı. Singapur’da olduğunu söyleyen Kwon’un, sonrasında Singapur hükümeti ve yerel polisin yaptığı açıklama ile artık Singapur’da olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Güney Kore, Kwon’un yerini tespit etmek için Interpol’dan yardım istedi.

Konu hakkında 26 Eylül 2022 Pazartesi günü tweet atan Kwon, saklanmak için bir çaba sarf etmediğini ve sokakta yürüdüğünü, normal hayatını yaşadığını açıkladı. Ancak şu an yaşadığı yeri gizli tuttu.

CryptoQuant adlı araştırmacıya göre Kwon’un 14 Eylül 2022 tarihinde tutuklanma kararı çıktıktan sonra, 15 Eylül 2022 tarihinde Luna Foundation’ın kurduğu düşünülen bir cüzdana 3.313 Bitcoin transfer edildi. CryptoQuant, ”Luna Foundation’ın (LFG) işlemlerine bakıldığında ve akış izlendiğinde yeni açılan Bitcoin adreslerinin LFG’e ait olduğu ortaya çıkıyor” dedi.

Terra Kurucusu Do Kwon Hayatına Devam Ettiğini Açıkladı

Güney Kore ve Interpol, Do Kwon’u bulmaya çalışırken Kwon, Twitter üzerinden kaçak olmadığını ve bir yanlış anlaşılmanın olduğunu savunuyor. Kwon’un Twitter üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

“Kaçak veya benzeri bir şey değilim. İletişim kurmaya çalışan herhangi bir devlet kurumu ile tam bir iş birliği içindeyim. Saklayacak hiçbir şeyimiz yok. Kendimizi birden fazla yargı alanında savunma sürecindeyiz ve son derece yüksek bir dürüstlük seviyesinde ilerliyoruz ve önümüzdeki birkaç ay içinde gerçeği açıklamayı merakla bekliyoruz.”

İlginizi Çekebilir: Güney Koreli Yetkililer, Terra Çöküşüyle Bağlantılı Kuruluşlara Baskın Düzenledi!

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version