Muhabbit

Güney Kore Hükümeti Kripto Vergilerini Erteliyor!

Güney Kore vergileri erteliyor!

Güney Kore

Güney Kore Ulusal Meclisi, endüstri kuruluşlarından gelen itirazların ardından kripto para kazançlarına ilişkin yeni gelir vergisi yasalarını ertelemeye hazırlanıyor.

Yerel bir haber ajansı olan DongA’nın 25 Kasım tarihinde yayınladığı bir habere göre, başlangıçta Ekim 2021’den itibaren uygulanacak olan %20’lik vergi, 1 Ocak 2022’ye kadar yürürlülüğe girmeyecek.

Erteleme, dijital para borsalarına yeni vergi altyapısını dahil etmek için gereken değişiklikleri uygulamak adına zaman tanımayı amaçlıyor.

Bildirilenlere göre, kripto para birimleri için yeni vergi yapısı bu yılın Temmuz ayında açıklandı ve yıllık 2.5 milyon won üzerindeki her kazanç için %20’lik bir vergi oranı getirilecek.

Yeni yasanın başlangıçta 1 Ekim 2021’de yürürlülüğe girmesi planlanmıştı. Fakat bu tarih, Kore Blockchain Derneği‘nden gelen şikayetlere yol açtı.

KBD, 30 Eylül 2021’de sona eren mevcut vergi düzenlemeleri ile ertesi gün yürürlülüğe girecek olan yeni rejim arasındaki kısa pencerenin, borsalar için uyum sorunu yaratacağını dile getirdi. KBD, tüm bunları öne sürerek, vergi düzenlemelerinin 1 Ocak 2023 yılına kadar ertelenmesini istedi.

Güney Kore Hükümeti istenen sürenin yerine, yalnızca üç aylık bir ertelemeyi kabul etmesine rağmen, vatandaşların isteklerini dinliyor gibi görünüyor.

Yeni mevzuatın yürürlülüğe girmesinden önce, dijital varlıklar para birimleri olarak görülüyordu ve bu yüzden vergiden muaftı.

Ne dersiniz, ülkemizde böyle bir adım sizce ne zaman atılacak? Türkiye Cumhuriyeti, kripto para birimlerini resmi olarak tanıdığında vatandaşları için ek bir hizmet sunacak mıdır?

Daha fazla Blockchain Haberi için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version