Muhabbit

Güney Kore Kayıtsız Kripto Para Borsası İstemiyor!

Ülkede faaliyet gösteren ve 24 Eylül’e kadar kayıt yaptırmayan borsalar, ceza alacak.

Güney Kore

Güney Kore kripto para

Güney Kore hükûmeti 22 Temmuz tarihinde yaptığı açıklama ile 24 Eylül tarihine kadar ülke yetkililerine gönüllü olarak kaydolmadıkları takdirde kripto para borsalarının cezalandırılacağını duyurdu.

Bu yeni düzenlemelerin hem Güney Kore merkezli borsaları hem de Kore pazarlarında faaliyet gösteren kripto para şirketlerini etkileyeceği bildiriliyor. Yayımlanan açıklamaya göre, ceza kapsamına, Kore dilini destekleyen, pazarlamanın Korelilere yönelik olduğu veya Kore wonu kullanılarak ödemelerin yapılabildiği borsalar giriyor.

Yeni Finansal Bilgi Yasası uyarınca, kayıt olmadan faaliyet göstermeye devam eden borsalar için ceza beş yıla kadar hapis veya 50 milyon Won’a kadar (43.500 $) para cezası ile karşı karşıya kalacak. Yerel kaynaklar, gelecekte de kayıtlı olmayan borsalara ait web sitelerinin kapatılacağı konusunda da açıklamalarda bulunuyor.

Koreli kullanıcıların, ilgili cezalardan kaçınmak için kullandıkları borsanın kayıtlı olup olmadığını 25 Eylül’e kadar kontrol etmeleri gerekiyor. Çünkü bu tarihten itibaren bu tür borsalar aracılığıyla yapılan işlemler ülke içinde yasa dışı olarak sayılacak.

Kripto Para Düzenlemeleri Artıyor

Güney Kore yetkilileri tarafından yapılan bu duyuru, dünya çapında kripto para birimiyle ilgili getirilen bir dizi düzenlemenin en sonuncusu olarak dikkat çekiyor. Diğer düzenlemelere örnek verecek olursak; bu haftanın başlarında, Avrupa Birliği kara para aklamayı sınırlama umuduyla kripto para biriminin gönderilmesini ve alınmasını engelleme planlarını açıkladı.

SEC Başkanı, kripto para biriminin ABD’deki güvenlik tabanlı takasların kural ve düzenlemelerine tabi olduğunu söyledi ve daha fazla düzenlemenin gelebileceğini kaydetti. Yine Finansal Piyasalar Çalışma Grubu ve diğer ABD ajansları da bu hafta stablecoinlerin kullanımı ve riskleri hakkında bir toplantı yaptı. 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version