Muhabbit

Güney Kore Kripto Para Borsaları İçin Yeni Standartlar Getirdi!

Ülke kripto para işlemlerini kontrol altına almak istiyor.

kore

Ülkenin en büyük finansal düzenleyicisi olan Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), kara para aklamayı önleme (AML) önlemlerini uygulamayan kripto para borsaları için yeni ceza standartları getirdi.

10 Mart 2021 tarihinde açıklanan ve 20 Nisan’dan itibaren geçerli olacak olan standartların, Kore’nin bu ayın sonunda yürürlüğe girecek olan Belirtilmiş Finansal İşlem Bilgilerinin Raporlanması ve Kullanılmasına ilişkin revize edilmiş yasasıyla uyumlu olduğu belirtildi.

Yeni ceza standartları kapsamında, kripto para borsaları da dahil olmak üzere dijital varlık hizmet sağlayıcıları (VASP), belirlenen görevleri ihlal ettikleri tespit edildiğinde para cezasına tabi tutulacak. Bu kapsamda borsaların sürekli iç kontrol yaparak şüpheli işlemlerle ilgili verilerin tutulmasını sağlaması gerekecek.

Güney Kore’nin ikinci büyük kripto para borsası olan Bithumb, bu kapsamda yakın zaman önce kendi müşterileri için yeni AML önlemleri getirdi. Hatta borsa, İran ve Kuzey Kore dahil olmak üzere AML önlemlerini benimsemeyen bölgelerde kalan kullanıcıların hesaplarını da engel getirdi.

FSC’nin kripto para sektörü için katı önlemler getirdiği ilk uygulaması değil. Düzenleyici 2018 yılında, kullanıcıların kripto para borsası ile bir hesap açmak için gerçek isimli bir banka hesabı, yerel bir telefon numarası ve oturma izni vermelerini gerektiren bir “gerçek isim hesap sistemi” uygulamaya almıştı. Yine başka bir düzenleyici uygulaması olarak da önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olmak üzere, kripto para ticaretinden yaklaşık 2.200 $ kazanan yatırımcılar için %20 vergi alınacağı  bildirilmişti.

Güney Kore, kripto paralar için popüler pazarlardan biri durumunda. Ülke, 2019’un ortalarında nüfusuna göre kripto para ilgisi açısından ikinci sırada yer aldı, bu da Güney Kore’nin o sırada kripto para borsalarının web trafiğinde daha büyük bir paya sahip olduğu anlamına geliyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version