Muhabbit

Güney Kore Kripto Para Vergilendirme Kararını Ertelemeyecek!

Güney Kore, Kripto Para Vergilendirmesini Ertelemeyeceklerini Açıkladı.

Güney Kore

Kore

Güney Kore, Kripto Para Vergilendirmesini Ertelemeyeceklerini Açıkladı.

Güney Kore’deki milletvekilleri, 30 Eylül tarihine göre uzlaşmaya varıp, kripto para vergilendirilmesini ertelemeyeceklerini açıkladılar.

Tüm dünyada kripto para ile ilgili gelir elde edenlerin vergilendirilip vergilendirilmemesi konuşulurken, Uzak Doğu’dan bir hamle geldi.

Güney Kore Maliye Bakanı Hong Nam-Ki ile Demokrat Partili vekiller, Kripto para ile ilgili vergilendirme plandıklarını ayrıca uygulamaya konulması ile ilgili bir karara vardıklarını belirttiler. Güney Kore, kripto paralardan gelir elde eden bireyleri, tıpkı hisse senetlerine benzer bir şekilde vergilendirecek.

Uygulamada; 2.5 milyon Kore wonunu aşan gelirlere sahip olan vatandaşlardan, yüzde 20 oranında vergilendirileceklerini açıkladılar. Aslında Demokrat Parti, vergi yasasını 2023 yılına kadar ertelemeyi deniyor ve bunun için önerilerde bulunuyordu ama Maliye Bakanı Hong, kripto para vergilendirmesinin en kısa zamanda yürürlüğe girmesi gerektiğini belirterek, 2022 senesine işaret etti.

Güney Kore’de Kripto Paralara Olan İlgi Azalabilir Mi?

Kripto Paralarla ilgili olan vergilendirme sistemi Güney Kore’de farklı görüşlerin doğmasına sebep oldu. Maliye Bakanı Hong’un bu kararı doğrultusunda bazı kripto para hizmet sağlayıcıları, vergi sisteminin ticaret hacmini ve sektöre duyulan ilgili azaltacağından endişe duyarken, Güney Koreli bir analist olan Jun Hyuk Ahn, sektör oyuncuları ile aynı fikri paylaşmıyor.

Jun Hyuk Ahn verdiği demeçte şunları söyledi:

Vergi sisteminin Güney Kore’deki kripto para pazarında caydırıcı bir rol oynayacağını düşünmüyorum. Amerika’da neler olduğunu hepimiz biliyoruz.

Yeni yasa, birçok Kore borsasını etkileyen siber güvenlik denetlemesinin hemen ardından geliyor. Bu arada sadece 29 kripto para borsası, istenen şartları yerine yerine getirebilmiş durumda. Bu 29 platformdan sadece dört tanesi kullanıcılarına itibari para desteği sunabilecek. Geriye kalan 25 platform ise sadece kripto para ticareti sunacak.

Sizce Güney Kore’de yaşanan vergilendirme kararı, ülkedeki kripto para ticaretini ve faaliyetini nasıl etkiler?

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version