Muhabbit

Güney Kore Kripto Paralardan Vergi Alacak!

Güney Kore Hükümeti, kripto para birimlerini vergilendirmeye hazırlanıyor.

Güney Kore muhabbit

Güney Kore Maliye Bakanı Hong Nam-Ki 17 Haziran tarihinde parlamento konferansında yaptığı konuşmada, kripto para birimlerini vergilendirmeyi plandıklarını açıkladı.

Bir yerel haber ajansı olan Korea JoongAng Daily’nin yaptığı habere göre, bakanlık vergi planının ayrıntılarını gelecek ay paylaşacak.

Hong vergilendirme konusunda hükümetin attığı adımlar hakkında şunları söyledi;

Hükümetimiz, vergi sistemini piyasa koşullarında yaşanan değişikliklere göre yeniden düzenlemiştir. Özellikle bu yıl içinde yaşanan olaylar neticesinde, vergilendirilebilir kalemler ve vergi türleri listelerini düzenlemek için çalışmalar yapıyoruz.

Geçmişten Gelen Teklifler

Geçtiğmiz aylarda alınan bilgilere göre Güney Kore hükümeti, Ocak ayında aldığı bir karara göre kripto gelirlerinden %20 oranında vergi almayı düşünüyordu.

Bununla beraber Kore Vergi Politikası Birliği, bu tür bir vergilendirme sistemine geçiş yapmadan önce, başlangıçta düşük seviyeli bir ticaret vergisi getiren iki aşamalı bir vergi sistemi önerdi. Fakat bu iki seçenek arasından hangisinin hükümetin onayından geçtiği hakkında bir bilgi verilmedi.

Dijital Para Birimlerinin Vergilendirilmesi Gerekiyor

Maliye Bakanı ayrıca hükümetin yeni bir dijital vergilendirme projesi üzerinde uluslararası görüşmeler sürdürdüğünü belirtti.

Ülkede iş yapan yabancı firmalardan vergi geliri elde ederek ülkenin hazinesine katkı sağlanabileceğini belirten bakan, böyle bir vergilendirme sistemine kişisel bir şekilde destek sunduğunu söyledi. Ancak bazı yerel firmaların da dış vergilendirmeden sorumlu tutulabileceğinin altını çizdi.

Bütün bu yaşanan vergilendirme hamleleri, büyük bir borsa olan Bithumb’ın kripto para birimlerinin ülke içinde yasal bir para birimi olarak kabul edilmemesi neticesinde 69 milyon$’lık bir vergi faturasına itiraz ettikten sonra başlamıştı.

Görünüşe göre ülkede yaşanan bazı olaylar neticesinde hükümet kripto paralar hakkında elini sıkı tutmayı tercih ediyor. Ayrıca bu vergilendirme politikası kanun haline gelirse, sadece kripto paralar değil ayrıca madencilik işlemleri de vergiye tabii tutulacak.

Son Yazılar

Exit mobile version