Muhabbit

Güney Kore, Kripto Vergileri İçin Tarih Verdi!

Güney Kore o tarihi açıkladı!

Güney Kore

Kore

Güney Kore, 1 Ocak 2022’den itibaren Bitcoin ve kripto para birimi kazançlarına %20 vergi uygulayacağını açıkladı!

Ülkenin Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, hem ticaret hem de kripto para birimlerinden elde edilen kârların vergiye tabi olacağını duyurdu.

Kripto para birimlerinden elde edilen kâr 2.300 $’ın üzerinde olduğu zaman, vergi devreye girecek. Bu noktaya kadar elde edilen kazançlar ise vergiden muaf tutulacak.

Bildiğiniz gibi Güney Kore, 2020 yılından bu yana kripto paralara vergi getirmeyi planlıyordu. Ancak kripto para severler ve şirketler tarafından gelen itirazlar, verginin ertelenmesine sebep oldu.

Bununla beraber, Güney Kore’nin Bitcoin’i bir finansal varlık olarak kabul etmesinden sonra, BTC ve diğer kripto para birimleri artık vergisiz bir varlık olarak sınıflandırılmayacak.

Bununla beraber, miras olarak bırakılan kripto para birimleri de vergilendirmeye tabi tutulacak.

Bu arada, 10 Şubat tarihinden bu yana, 38.000’den fazla vatandaş, yaklaşan vergiyi protesto etmek amacı ile dilekçe imzalamaya başladı. Mart ayı sonuna kadar dilekçelerdeki imza sayısı 200.000’e ulaşırsa, Güney Kore hükümetinden resmi bir yanıt alınması zorunlu olacak.

Mart ayından itibaren, Mali İşlemler Yasası’nda beklenen revizyonlar, kripto para borsalarının yeni düzenleyici incelemelerini tecrübe etmelerini sağlayacak. Daha ciddi güvenlik prosedürlerine hem de kara para aklama önlemlerine ek olarak, “gerçek kimlikli” hesapları zorunlu kılacak.

Ne dersiniz, sizce ülkemizde kripto para vergilendirmesi ne zaman başlayacak?

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version