Muhabbit

Güney Kore, Yabancı Borsalardaki Kripto Varlıklar İçin Vergi Alacak!

Yabancı kripto para borsalarında 500 milyon won’dan fazla kripto para bulunduran Güney Kore vatandaşları vergi verecek.

güney kore dijital para seneye

Güney Kore, yine bir vergilendirme ile gündeme geliyor.

2022 yılında başlaması planlanan vergilendirmede yabancı kripto para borsalarında 500 milyon won’dan (450 bin dolar) fazla kripto varlık bulunduran Güney Kore vatandaşları vergi verecek.

Güney Korelileri ilgilendiren bu gelişme, 4 Haziran Cuma yani bugün açıklandı. Ülkenin Ulusal Vergi Dairesi tarafından açıklanan vergilendirme duyurusuna göre, Kore merkezli olmayan, yabancı kripto para borsalarında tutulan toplam kripto varlık değeri 500 milyon Won’u geçtiği taktirde Koreli yatırımcı, vergiye tabi tutulacak.

Vergilendirme 2022 Yılından İtibaren Geçerli

Ulusal Vergi Dairesi’nin duyurusunda mevzu bahis vergilendirmenin 2022 yılı ile başlayacağı yer alıyor. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak vergilendirmenin raporlaması, 2023 yılı Haziran ayından itibaren zorunlu olacak.

Raporlaması yapılmayan, bildirilmeyen, eksik bildirilen veyahut direkt olarak ihlal edilen vergilendirmenin de yaptırımları bulunuyor. Böyle bir durumda bilgilendirmesi yapılmayan miktarın yaklaşık %10-20’si arası bir para cezası olması planlanıyor. Bununla birlikte 5 milyar won’u geçen meblağlar için cezai yaptırımların olması da düşünülüyor.

Maliye Bakanı Hong Nam-Ki, geçtiğimiz Nisan ayında açıklamalarda bulunmuştu. Kripto para ticaretinden elde edilen kazançların vergilendirilmesinin kaçınılmaz olduğuna değinmişti.

Güney Kore, özellikle kara para aklama ve dolandırıcılığı engelleme adına kripto para birimlerinin düzenlenmesinde sert bir yaklaşıma sahip. Koreli kripto para platformlarının ticari faaliyetlerinin yasallığının izlenebilmesi adına ülkenin mali düzenleyicisine “sanal varlık hizmet sağlayıcısı” olarak kaydolması gerekiyor. Kayıt için de Eylül ayına kadar süreleri mevcut.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version