Muhabbit

Güney Kore, Yıllık Finans Anketlerine Kripto Paraları Dahil Edecek!

Ülke, kripto para alanındaki girişimlerine devam ediyor.

Güney

güney kore muhabbit

Güney Kore Ulusal İstatistik Ofisi, bu yıldan itibaren, yıllık finans anketine kripto paraları dahil etme niyetini açıkladı. Bu yeni girişim, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin artık hanehalkı varlıkları olarak kabul edildiği anlamına geliyor.

Kore Merkez Bankası ve Mali Denetleme Hizmeti ile birlikte yürütülen anket, hükümetin 2023 yılından itibaren kripto para gelirlerini vergilendirmeye başlama politikasını da destekleyecek. Vergi planı ayrıca ülke içinde kripto para ticaretini denetlemeye çalışacak, bu da düzenleyicilerin yatırımcıları korumasını sağlayacak.

Bilindiği üzere Güney Kore, kripto para birimlerini konusunda en katı ülkelerden biri olarak öne çıkıyor. Ülkede faaliyet gösteren borsaların çalışması için entegre bir sisteme kaydolması gerekiyor. Sürekli yeni düzenleme kararları alınan ülkede bu defa da kripto para birimlerinin finansal raporlara dahil edilmesi girişimi başlatılıyor. Bu da onları kontrol etmek için bir strateji olarak karşımıza çıkıyor.

Güney Kore’den kripto para piyasasına yönelik atılan bu adımlar yeni bir gelişme değil. Çünkü daha önceki yıllarda da vergilendirme konusu gündeme gelmişti. Ancak merkezi otorite vergi sistemi konusunda herhangi bir ilerleme kaydedemedi.

Kripto Para Piyasasında Düzenleme

Kripto paralar Güney Kore’de aktif bir şekilde kullanılmaya başladığından bu yana, düzenleyiciler çeşitli yasalar aracılığıyla kontrolü ele geçirmeye çalışıyor. Kore, diğer ülkelerin aksine, kripto para düzenlemelerinde başarılı oldu ve bu alana karşı dik duran nadir ülkeler arasına girdi. Hatta düzenleyiciler, şu anda ülkede en çok işlem gören kripto para birimleri olan Zcash ve Monero ticaretini engelledi. Ancak Güney Kore’deki bu yasaklar, ülkedeki kripto para yatırımcılarının ilgisini daha da artırdı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version